Flash oyun sitesi olarak benim de bir kaç denemem, tecrübem oldu. Öncelikle belirteyim seo, site tasarımı vs. hakkında pek bilgim yok. Bilgi sahibi olduğum alan flash oyun geliştirme. Hal böyle olunca uzun zaman önce bende orta seviye bir flash oyun sitesi açtım. Bu sayede sponsor bulamadığım ya da sponsor bulmakla uğraşmak istemediğim oyunlarımı kendi sitemin linki, logosuyla yayınladım. Türkiye'de gördüğüm kadarıyla pek yaygın değil ama özellikle Avrupa ve Amerika merkezli siteler yüksek fiyatlara flash oyunlara sponsor oluyorlar ve bu sayede sitelerine ziyaretçi çekiyorlar.
Kendimden örnek verirsem HurryCane isimli oyunumu yayınladığım gün siteme 25.000 civarı bir ziyaretçi gelmişti, bu oyunu yayınlamadan önce sitenin hiti günlük 700-800 civarıydı. Bu oyunu yayınlamam üzerinden çok uzun zaman geçti ama halen daha bu oyundan ziyaretçi geliyor siteme. Tabii her oyun bu kadar başarılı değildi, biraz tecrübe etmek gerekiyor ama flash oyunlara sponsor olmak siteye iyi ziyaretçi çekiyor ayrıca sitenin reklamı açısından da iyi.
Bu arada sitem Blogger tabanlı, yani herhangi bir masraf söz konusu değil :).Sitenin şu anki hali ne derseniz, uzun zamandır ilgilenmiyordum. Bir hafta kadar önce internetten bulduğum yeni bir temayı yükledim. Yayınladığım oyunlardan hala ziyaretçi geliyor, Blogger istatistiklerine göre günlük sayfa görüntüleme 1000 civarı ki ilgilenilmeyen bir site için oldukça iyi sanırım. Günlük hiti bilemiyorum, analytics'i uzun zaman önce tema üzerinde değişiklik yaparken kaldırmıştım. Şimdi yine ekledim bir kaç güne bir şeyler çıkar ortaya.
Şimdi gelelim kritik soruya; siteyle ilgilenmeyi neden bıraktım. Açıkçası o zamanlar kullandığım tema anlayamadığım bir sebeple bozuldu. Blogger için düzgün tema da bulamadım. Ayrıca flash oyun geliştirmekle meşgul olduğum için siteyle zaten fazla ilgilenemiyordum. Ben de kendi haline bıraktım. Şimdi bu yazıyı görünce sizinle paylaşayım dedim, flash oyunlara sponsor olmak da siteye ciddi trafik getirebilir. Tabii bu işin dağıtım kısmı vs.'de var ama oralar girmeyelim baya uzun bir yazı oldu.