Benim de bir soru sormamda mahsur yoktur sanırım, Peki bu güzel ve önerebileceğiniz iş midir?
Ya da oyun geliştiren arkadaşlar fikir verilirse bu tip (iki boyutlu flash oyunları) ortalama olarak ne kadara yaparlar ?
Teşekkürler ...
Ya da oyun geliştiren arkadaşlar fikir verilirse bu tip (iki boyutlu flash oyunları) ortalama olarak ne kadara yaparlar ?
Teşekkürler ...
Ben 13 adet flash geliştirmiş biri olarak fiyat konusunda fikir beyan edebilirim. Öncelikle benim yaptığım oyunlar flash oyunların geneline göre ortalamanın üzerinde oyunlar. Bunu ben değil, flash oyunların lisanslandığı site(fgl) diyor. Genelde bu sitede oyunlarımın aldığı puan 7/10. Bunu göz önünde bulundurarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Flash oyunların fiyatı çok değişkenlik gösterir. Şimdiye kadar yaptığım oyunlarda, en ucuzunu 150 liraya, en pahalısını bin lira üzerine sattım. Yabancıların sattığı fiyata göre fiyatlarım düşük kalıyor genelde
Burada belirtmeden geçemeyeceğim; piyasada grafikleri, müzikleri sağdan soldan çalan bir çok flash oyun mevcut. Muhtemeldir ki bunlar daha ucuz fiyat verecektir. Daha yeni bir oyun gördüm grafiklerin bazılarını Heroes'tan almış
Flash oyunun ücreti genelde grafik kalitesi, kodlamanın ne kadar süreceğine, müziğe ve en önemlisi sponsor olmak isteyen sayısına göre değişiyor. Bu noktada doğal olarak freelancer olarak birisini tutup oyun yaptırmak size daha ucuza gelir. Sırf birden fazla sponsor ilgilendiği için fiyatı çok yükseklere çıkan oyunlar gördüm, benim bir oyunum da dahil :)