Yazı yazmak bir beceriden ziyade, kişinin iç dünyasından kaynaklı bir şeydir. Aslında bu sektörde yeniyim (makale-tanıtım yazısı) ancak yazarlık konusundaki deneyimim 11 yılı geçiyor. 1 tane yayın evinde basılmayı bekleyen, 1 adet de şuan üzerinde çalıştığım bir kitabım var.

Yeni olmama rağmen bu piyasada bazı şeyleri gördüm ve gerçekten de yazar birine yakıştıramadım. Mesela kelime sayısını doldurmak için, klavyenin tuşlarına bile bakmadan yazanlar, bunun yanında yazı fiyatını al aşağı edenler... Aslında kimseye sitem ettiğim yok. "Kimse kendi yoğurduna ekşi demez." Ancak bu iş gerçekten hak edilen parayı kazanmak amacı ile yazılıyorsa, iş üzerinde biraz ciddiyetle durulması gerekiyor. İmla kurallarına dikkat, seo kurallarına dikkat etmek bunun başlıca gereksinimleridir. Bunlar yapıldığı zaman, ki bu söylediğimden " Seo" yu çıkartıyorum. Anlatım dili düzgün olduğunda, reklam yapıp " Seo uyumlu, organik, tamamen özgü makale yazıyorum" gibi sözleri kullanmaya gerek yoktur. Zaten bir konu anlatımına dikkat edilirse, ister istemez seo'da çıkar, organik de olur, hormonsuz da olur :)

Yazdıran arkadaşlara da şunu söylemek isterim;

Elbette kendinize göre gerekli, geçerli sebepleriniz olduğu için örnek yazı istersiniz. Bu en doğal hakkınızdır. Ancak, bir yazar ile irtibata geçtiğiniz de yazardan referans almakla yetinin. Neticede sizin karşı tarafa güveniniz olmadığı gibi, karşı tarafın da ilk anda size güveni olmaz. Bu yüzden referanslar örnek yazı olarak kabul edilmelidir. Yazar acemi olabilir, işin püf noktalarını henüz yakalayamamış olabilir. Ancak bu onun zamanını (ç)almak için geçerli bir neden değildir.

Not: Yazar arkadaşlarımdan ricam, kendilerine " Makaleci " tabirini kullanmasınlar. Yazarlık bir sanattır. Makalecilik ise satıcılıktır. Alıcı arkadaşlar da kırılmasınlar...

Saygılarımla.