Gizemli LORD adlı üyeden alıntı

Merhabalar hocam konunuzu uzun zamandır takip ediyorum ve arkadaşların sorunlarına olan cevaplarınızdan da faydalanıyorum... Konu ve ilgi için tekrar teşekkür ederim...


Bu sefer genel bir sorum var.

''www.hayalcin.com için önerilerinizi alabilir miyim hocam?


Siteniz amacına göe normal, backlink, kalite içerik vs dir yapabilecekleriniz, ayrıca hit çeken konular. Ama öneri dediğin için, şunu belirteyim, 2 kolon siteler Türkiye'de tutmaz. Bu işlere pek girmeyin. Yaptığınız işten para kazanırken zevk alın. Türkiye ziyaretçisi görüntüye, avrupa ise içeriğe önem verir. Sitende üst manşet olsun, normal manşet olsun yani siten portal olmalı. Oyun, video, forum, aklına ne geliyorsa ekle. Seo nun temel amacı arama motorlarında yüksek sırada olmak değildir. Önce ziyaretçinin bu siteden haberdar olmasını sağlamak, sonra arama motoruna ihtiyaç duymadan o kişinin siteyi tekrar tekrar ziyaret etmesini sağlamak. Sitene giren bir ziyaretçi, siteni dakikalar arasında tarayıp bitirebiliyor ise o site hala ham bir sitedir kısaca. (Eğer uzmanlık dalında yayın yapmıyorsa) Benim tavsiyem, siteni portala çevirmen ve ekol olman, isim yapman.

Ek Olarak:

marten adlı üyeden alıntı

hocam domain ismi icin biraz tuyo alabilirmiyim ornegin "un kurabiyesi yapimi" kelimesinde hedefim ilk sayfa olsa , suan uydurdugum 4 isim icin biseyler soylermisiniz bunlardan hangisi olmali yada sizin oneriniz nedir?

unkurabiyesi.com
un-kurabiyesi.com
unkurabiyesiyapimi.com
unkurabiyesi.yapimi.com

Ek Olarak: bide .net .org .com.tr uzantilarini ve yeni .tc uzantisi hakkinda biseyler soylermisiniz seo etkilerini yani


Verdiğin seçenekleri baz alırsak, unkurabiyesiyapimi.com

Ben böyle bir projeye girecek olsam ne alırdım?

kurabiyefirini.com

Neden?

Un, kurabiye ham maddesidir ve bir çok kurabiye makalesinde un kelimesi geçer. Ve bu dolaylı içeriktir. Eğer fırın da dersen, ayrıca 1 kelime daha eklemekle kalmaz, sonuç kelimesini de katmış olursun. Un ham maddelerden biridir kurabiye için, ama fırın yapıldığı yerdir. Kurabiye konusunda her içerikte undan bahsedebilirsin rahatça. Ama fırından bahsedemezsin. Çünkü her kurabiye fırında yapılacak diye bir şey yok. Yani un, undur. Ama fırın, mikro dalga vs elli çeşidi vardır. Eğer farklı kelimeler kullanacak ise4k neden sabit kelimeyi domainde geçirelim ki? Geçiremediklerimizi domainde bulunduralım ki içerik açımızı kapatarak bir taşla 2 kuş vuralım.

Domain uzantılarından konu başlığı altındaki yanıtlarımı gözden geçirirsen cevabını yazmıştım. Ek olarak Tc uzantısı Türkiye'ye ait bir uzantı değildir. Bu yüzden, .de ne ise .tc de odur

Ek Olarak:

Engin07 adlı üyeden alıntı

oyun.enginozturk.org / sitemap yok çünkü. eskiden oyun sitem, subdomaindeydi şimdi girdiğinizde fark etmişseniz, www.oyunmuz.com Yönlendiriyor. yani oyun.enginozturk.org Boş şuan. Amacım genel anlamda hit yapmak.


Biliyorum olmadığını. Genel hit için portal tarzı her konuyu içine alan veriler girin. Zaman zaman backlink alın, ama paralı almayın. Önemli olan kalıcı olması. Güncellik hiç yitmeyecek şekilde içerik girmeniz hayati önemli genel hit için.