İkisi de mecburi gerekli şeyler , zamanla aşılamayan sayısal platformlar oluşur. Sizin iç çalışmalarınız yetersiz kalır . Google sizi başkalarından da duymak ister ve rakiplerin bu yönü ağır basarsa yerinizde saymaya devam edersiniz. Alacağınız tanıtım yazıları bu platformlardan sıyrılmanızı sağlar direk olarak da backlink de kazanmış olursunuz . Fakat sidebar + yada alt parça backlinkler sizi öneren sitenin tüm benliğiyle önerdiği izlenimi oluşturur . Tanıtım yazılarınızı + özgün içeriklerinizi böylece pekiştirmiş olursunuz. Bence yanılgıya düşerek ikisi arasında kesinlikle seçim yapmayın . Bu 500 linkli 35 bin wikili paketlere de mümkün mertebe bulaşmayın pr0 bi siteden alacağınız tanıtım yazısı fayda eder fakat o paketlerden mutlaka zarar görürsünüz. Siteniz için dışarıdan oluşacak link ihtimallerinin , yorum olsun twitter facebook olsun backlink tanıtım yazıları olsun hepsi birer tamamlayıcıdır. Algoritmaya göre bunun doğallık ihtiml ortalaması bile sınırlarla bellidir şu kadar backlink % x- %y değer arası tanıtım yazısı inceleme gerektirir %x - %y arası sosyal sitelerde paylaşımınızı gerektirir gibi .