-
-
Yaş/Cinsiyet
49 / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Google açısından hangisi daha önemlidir ?
Tanıtım yazısı mı? Backlink mi?
KTB
xxxx
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
Ö** K**
-
-
-
Ticaret
249, (%100)
Sorunun doğrusu tanıtım yazısı mı geçici backlink mi olursa, tanıtım yazısı derim. Çünkü satın aldığınız backlinkleri bir süre sonra silindiği için doğallığı olmuyor ve bence anlaşılıyor. Ama kalıcı bir tanıtım yazısındaki backlinkler silinmez ve daha doğaldır bence daha faydalıdır.
AliAkan
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
19, (%100)
Şimdi şöyle birşey var ; Tanıtım yazısı aldığında yazının içindeki linklerde backlink sayılmıyor mu ? Backlink sayılıyorsa tanıtım yazısı daha iyidir çünkü tanıtım yazısı sayesinde hit de kazanabilirsin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Sistem Yöneticiliği
-
-
Ad Soyad
S** Ş**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Her zaman tanıtım yazısı tabi yayınlayan sitenin devamlılığı da önemli..
1 kişi bu mesajı beğendi.
Youtube: NovaMobi Teknoloji
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Bilgisayar
-
-
Ad Soyad
R** C**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Sürekli güncellenen web sitesi backlinkten çok daha iyidir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
makine mühendisi
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
backlink daha iyidir. her güncellemede 4-5 kaliteli sitede linkinizin olması her zaman avantajdır. tanıtım yazısı yerine de sosyal imleme yapın sık sık faydasını görürsünüz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Security
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
bence tanıtım yazısı. yeni açtığım kendi kişisel sitemin backlinkini kendi imkanlarımla.. yaptım hemde tanıtım yazılarıyla.. backlinkim 10 şuan
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Grafiker
-
-
Ad Soyad
C** Ş**
-
-
-
Ticaret
25, (%100)
İkisi de mecburi gerekli şeyler , zamanla aşılamayan sayısal platformlar oluşur. Sizin iç çalışmalarınız yetersiz kalır . Google sizi başkalarından da duymak ister ve rakiplerin bu yönü ağır basarsa yerinizde saymaya devam edersiniz. Alacağınız tanıtım yazıları bu platformlardan sıyrılmanızı sağlar direk olarak da backlink de kazanmış olursunuz . Fakat sidebar + yada alt parça backlinkler sizi öneren sitenin tüm benliğiyle önerdiği izlenimi oluşturur . Tanıtım yazılarınızı + özgün içeriklerinizi böylece pekiştirmiş olursunuz. Bence yanılgıya düşerek ikisi arasında kesinlikle seçim yapmayın . Bu 500 linkli 35 bin wikili paketlere de mümkün mertebe bulaşmayın pr0 bi siteden alacağınız tanıtım yazısı fayda eder fakat o paketlerden mutlaka zarar görürsünüz. Siteniz için dışarıdan oluşacak link ihtimallerinin , yorum olsun twitter facebook olsun backlink tanıtım yazıları olsun hepsi birer tamamlayıcıdır. Algoritmaya göre bunun doğallık ihtiml ortalaması bile sınırlarla bellidir şu kadar backlink % x- %y değer arası tanıtım yazısı inceleme gerektirir %x - %y arası sosyal sitelerde paylaşımınızı gerektirir gibi .
3 kişi bu mesajı beğendi.
siyahh
SEO Danışmanlığı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
SEO DANIŞMANI / E.E Mühendisi
-
-
Ad Soyad
E** G**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Mesajım bulunsun yardımcı olmaya çalışacağım...
-
-
Yaş/Cinsiyet
49 / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Google istikrara önem veriyor ve backlinki bir kefil bir referans olarak algılıyor. Ve PR güncellemesinden önce eklenip kaldırılan backlinklerin o dönemki PR değerine bir etkisi olmuyor. Bu nedenle tanıtım yazısı sayfalarının anasayfaya göre PR'leri daha az da olsa, tanıtım yazısı PR açısından daha önemli.
Ancak burada seo'nun neyi amaçladığınında önemi var !
Örneğin PR güncellemesine 2-3 hafta kala satın alınan 1-2 aylık backlinkler PR güncellemesinde hesaba katılırlar. Yani seonun amacı PR ise, PR güncellemesine yakın zamanlarda backlink alnınmalı.
Eğer amaç sitenin çok hızlı index alması ise: bu durumda Backlink satın almak tanıtım yazısı satın almaktan çok daha etkili bir yöntem olacaktır.