Merhaba arkadaşlar,

Sıklıkla yaşayabildiğimiz bir sorunu dile getirmeye çalışacak ve sizden de fikirlerinizi rica edicem.

Sitemiz çöktüğünde ne yaparız?

Hata koduna bakar, ona göre yönleniriz çözüme, acaba yönlendirmede mi hata var, DNS çözümlenemiyor mu, php kodlamalarında mı sıkıntı var, yoksa veritabanına mı bağlanılamıyor gibi.

Örneğin ben çoğunlukla sitelerimde Wordpress tercih eden bir kullanıcı olarak önce FTP erişimini denetler, mail hesabıma ve panelime bakarım bir bilgilendirme varmı diye, sonra database'i kontrol ederim.

Ardından wp config ayarlarıma bakarım, sonra hata metnine göz gezdirir, logları incelerim ne olmuş neden olmuş anlamak için.

En sonunda baktım olmuyor hosting amcama bir ticket açarım, işin içinden çıkamadım, ne yapmamız lazım, ne oldu anlayamadım diye.

Örnek olarak BU SİTEM adresi şu anda çökmüş durumda, tüm kontrollerimi yaptım ancak herhangi bir hata metniyle de karşılaşmadım, bir sorun da yok, 1-2 saat önce gayet sağlıklıydık :)

Bu durumda ne yapmalıyım sizce, hostingle görüşmeye çalışıyorum şu anda; ama kendi server'ım üzerinde de aynı sıkıntıyı yaşayabilirdim, şu an paylaşımlı hosting ile işlemlerimi yapıyorum.

Ne yapmamız gerektiğini bilirsek, alternatifleri daha rahat ararız diye bu başlıkta dile getirmek istedim.

Teşekkürler.


Not: Büyük ihtimal kısa süre sonra hosting şirketi durumu düzeltecek, amacım bu sitenin düzeltilmesi değil, yapılması gerekenleri beraber alternatifler üreterek birbirimize yol göstermemizdir. Bu yüzden lütfen site çalışıyor vs diye başlığı baltalamayın, gereksiz kirliliğe sebep olmayın.