Bir şeyi mantığım almıyor , hem yenilikler üretmeye çalışarak alanında geleceği şekillendiren Google'a rakip çıkıyorsun , bu çıkışında farklılıklardan bahsederek pazarda yer edinmeye çalışıyorsun , hem de tarayıcının alt yapısında bile rakibinin sisteminden yararlanıyorsun . Nerede değişim diye niye sorulmuyor ? Arama motoru da 10 numara tarayıcısı da 10 numara google'ın . Daha iyisini yapamayabilirsin belki ama tutup da olan birşeyi editleyip sunmak + editlediğin şey de rakibinin alt yapısını kullanmak + bunun açık kaynak olduğunu öne sürüp bahane üretmek. Bana pek mantıklı gelmiyor .
Ben de çok sağlam rekabet ortamı olsun , kullanıcılar da site sahipleri de en iyi şekilde en üst kalite de hizmet alsın isterim fakat tarayıcısını geliştirmeyi gereksizlik gören bir firma bunu asla başaramaz.
Agresif pazarlama yöntemlerini kullanarak saldırdığımızdan kullanıcı sayımız kısa sürede artsın istediğimizden kendi tarayıcımız geliştirilme aşamasında olduğundan bu şekilde giriş yapmak istedik de denebilirdi . Böyle olsaydı bakış açımız da değişebilirdi. Kalkıp Amerikayı yeniden keşfetmek gibi bir şey demeleri hiç bir yenilik sunmaya gerek duymadıkları anlamına gelir bence. Bu politikayla Google ile rekabet etmeleri bence mümkün olamaz. Yandex kullanışlı mı ? Değil . Yandex doğru sonuçlar veriyor mu ? Vermiyor . Yandex yenilik getirecek mi ? Hayır olanları editleyecek . Ne gerek kaldı Yandex'e ?

Arama sonuçlarından buraya çarpıcı örnekler atarım fakat kendi ilgili olduğum konular özellikle yokladığım için yanlış anlaşılır diye düşünüyorum. Şahsen Google kızgınlığı ile bende kullandım denedim Yandex de Google'ı aramaya başlayınca olayın vehameti ortaya çıktı . Bulmuş olsa alakalı sonuç listelese Google'ı aramazdım herhalde . İlk başlar da çok umutluydum rekabet olacak farklılıklar ortaya çıkacak. Yeni yeni teknolojiler geliştirilecek diye düşündüm fakat aksine kullandıkça geçmiş yıllar da ki Google gözümde canlanmaya başladı . Bir de bu tarayıcı için yapılan basit ama derin anlam içeren Ne gerek var benzeri söylem neyin ne olduğunu tamamen ortaya koydu. Üzülerek söylüyorum ki Google tekelini kolay kolay kimse yıkamaz , yıkacak birileri çıksa bile bu kesinlikle Yandex olamaz.

Cambazoğlu sağol bu röp. için . güzel çalışma olmuş .