@burakkaptan' ının da söylediği gibi öyle bir şey olsa herkes yapar. Ayrıca daha önceki yazılarımda da belirttim. Wordpress ve benzeri hazır scriptlerle kurulacak bir sistemin tutması için inanılmaz emek harcamak, sabır etmek, ekip oluşturmak, özgün olmak lazım. Günümüzde özgün yazılım ve fikirlerin tutma yada gelir getirme potansiyeli daha yüksek.

Buradaki hiç kimsenin yapılabilinecek herşeyin yapıldığını zannetmemesini tavsiye ederim. Mesela Amerika yada yazılım sektöründe kendini geliştirmiş ülkelerde, Türkiye'de olmayan ve çok tutmuş bir sürü örnek var. Ben yıllardır StumbleUpon tarzı bir şey kurmak istiyorum. Türkiye'de kursanız ve bu işi hakkını vererek yapsanız bence tutar ve para getirir. Bunu yapabilmeniz için de sermaye, sabır ve ekip lazım. Tabi bu ekibinde ciddi bir yazılım bilgisi lazım.

Google'ın kitabını okudum. Adamlar zaten Yahoo, AltaVista, Ask gibi arama motorları var, biz tutmayız demediler. Biz daha iyisini yaparız dediler ve yaptılar. Şu anda dünyanın en iyisiler. Yandex, Google varken bizi kimse kullanmaz demedi. Google kadar büyük olmasa da Google'ın rakibi olabildi ve milyon dolarlık anlaşmalara imzalar atabiliyor.

Yani fikriniz kadar işi ne derece iyi yaptığınız önemli. Siz işinizi piyasadaki diğer örneklerden daha iyi yaparsanız zaten kimse sizden vazgeçemez.