LikeSend adlı üyeden alıntı

Seonun gereksizliği olurmu hiç . Yanlış seonun gereksizliğinden bahsediyorum ben . Şöyle düşün 3 kişi aynı konu hakkında birer post girdik , sen düzenlice kaliteli biçimde içeriğe sahipsin , fakat ben etiketleri basmışım ama içerikten eser yok. Sadece boş kirlilik yaratmışım. Diğer arkadaş da hem içeriği kaliteli girmiş + hem etiketleriyle bunu pekiştirmiş . Hepimiz de aynı türe yönelik siteleriz. Sıralama ilk olarak zaman faktörünü alabilir , etiket faktörünü alabilir içerik faktörünü alabilir . Fakat bir kaç organik hiti google gönderdikten sonra kaliteli içerik + etiket en üstte , senin siten bi altında , benim sitem en altta olarak listeyi günceller.

Bir çoğumuz çırpınmaya başladıkça batışa geçiyoruz , sebebi de kurtarmaya çalışmak için daha fazla kasmak etiketler ıvırzıvırlar gereksiz içerikler başlıklar , sayaca bakarak yapılan davranışlar siteyi kafadan bitirir. Hep daha kötüye götürür. Arada kaçanlar sıyrılanlar oalbilir mi ? Elbette olur %100 hatasız çalışması mümkün olmayan bir sistem. Açıklarından isteyerek yada istemeyerek faydalananlar da olabilir.

Farzedelim google bir hareketten şüphelendi , kararsız kaldı yada sınama listesine aldı siteyi. Seni 3 sıra yada 1 sayfa geri attı önlem olarak , zaten zor durumdayken bundan haberdar olmadan yanlış yorumlayarak içerikte sıkıntı arayarak yada seo meo diyerek daha fazla kasmaya başlarsan şüpheli hareketler zincire dönüşecek - - - - puan derken tamamen siteyi bitirmiş olacaksın.

Yine söylediklerimin tamamı varsayım , kendi gözlemlerimden edindiğim kanaat kesinlik içermez . Seo uzmanı falan da değilim , kendi yaptığım hatalar aşamadığım düşündüğüm sıkıntılarım da var. Bilirkişi olarak yorumlamıyorum . Fakat yaşadıklarım bunlar . Daha geçen gün blogger ip ler erişilmez olduğunda ilk 4 içinde bulunan ben ve bir başka arkadaşımın sitesi listede alt sıralara düştü , hepsi bir kaç saat içinde oldu . 3 yıldır ilk 3 içinde olan site bir anda 7. sıraya kadar geriliyorsa bunun açıklaması budur. Kullanıcının siteye giremeyip tekrar aynı kelime de 2. bir kaynak arayışına girmesi , google ın da tamamen kullanıcılara yönelik hareket ettiğinden bizi o kelimede o anda yetersiz bulması. Sitelere erişim açılıp normal haline dönmesi 4-8 saat arası sürdü. 12 - 18 saat aralığında da sıralama eski şeklini aldı. Bütün bunları tek bir kelime de olanlar. Hedef kelimeler ve yerleşmesi yer değiştirmesi oldukça güç olan kelimeler. Konu başlıkları ise çok daha kırılgan . Ya da rekabetsiz kelimeler çok daha kırılgan. Senin 1 konu girip ilk sırayı aldığın kelime de bir başkası 3 konu girerek ilk sırayı alabilir. Bu rakiplerin sayısı da onlarca olacağından sürekli gel gitler yaşanır , her yeni içeriği google arkaya atar diye birşey yok . Aksine önlerde listeleyerek geri dönüşleri kontrol eder. Hiç umulmadık bir site o içeriği kaliteli oluşturur ve üstte sabitlenedebilir.

İyileştirme adına bazı şeyler benim de gözüme çarptı söylenildiği gibi güncelleme falan da olabilir belki . Ben hit olarak da sıralama olarak da hiç bir eksi yönlü etkilenme yaşamadım , benzer içerikte ki siteler de de böyle bir durum görmedim kalem gibi hitler sıralamalar hep aynı .

SEO uzmanı olmayabilirsiniz, ama yazdıklarınız gerçek anlamda çok mantıklı, dikkate alınması gereken şeyler. Detaylı anlatımınız için teşekkür ederim.