Kesinlikle gelir modelleri üzerinde önce bir araştırma yap derim . Ne üzerine site açacağını da zevklerine ve vaktine göre belirle fakat aranma hacimlerini gelir modellerini de kontrol et geri dönüşü ne şekilde ne boyutta olacak bir fikrin olsun . Hedeflerini belirle beklentini ortaya koy artık iş sabıra kalsın. Ahmet Şerif İzgören bilirmisin bilmiyorum. Bi kuş hikayesi vardır . Kapalı bi kartona koyarlar , kuş paniklediğinden sağa sola gaga vurmaya başlar her cephede onlarca delik olur fakat kuş çıkamaz ve ölür . Oysa bu bütün vuruşlar tek noktaya olsaydı o kutuda kocaman bir delik oluşacak kuş kurtulacaktı. Hayatta böyle işte , her işin çırağa olacağına bir işin ustası ol diye bi söz duymuştum çok doğru. Ben de çok atılganım şurada profesyonel anlamda yapabildiğim işleri sıralasam yuh artık dersin. Fakat hiç bir işte tam bir ustayım diyemem . İnternet üzerinden sayısız grişimim oldu , hemen kazanç bekledim istedim fakat başaramadım. Satış üzerinden kazanç sağladım sabredemedim . O kuş gibi sürekli sağa sola vurarak zayıf nokta aradım fakat bu işin böyle olmayacağına karar verdim , tek noktaya vurmaya başladım . Yaklaşık 1 yıldır aynı konu üzerinde vakit harcıyorum + yaklaşık 7 aydır aynı konu üzerinde site işletiyorum. Yaklaşık 2 aydır da öğrendiklerimin bütününü uyguladığım bir sitem var . Sonuç ? 2 ay öncesine kadar olan sitem 300-600 arası hit alıyordu . Yanlışlarımı biriktirmiş oldum , işin inceliklerini rakipleri takip ede ede daha iyi öğrenmiş oldum , rakiplerin hatalarını biriktirip onları da kullanmayı öğrendim . Şu an alanımda yüzlerce benzer site arasında ilk 5 içindeyim , kalite olarak hepsinden daha üstünüm , kullanıcı memnuyieti olarak her gün onlarca teşekkür alıyorum tebrik alıyorum. Sürekli kullanıcı kitlem oluştu . Bütün bunların sebebi sabır . Bilgilenerek gelişmek. Eski sitelerimde ben de bir çok hata yaptım , eksik kaldım yetersiz kaldım . Son 2 aya yakındır günde yaklaşık 18 saat emek harcıyorum geceleri bile işimin başındayım . Rakiplerimin bana tek üstünlüğü eski olmalarının getirdiği bilinirlik sadece bu . Senin de eminim tek sorunun bu gelirsizliğin getirdiği sıkıntıdır , hitin gelmemesinin getirdiği sıkıntıdır fakat inan kendi kendine olmuyor bazı şeyler . Ben yine bıkmış sinirden siteyi yok pahasına satacak hale gelmiş hatta arkadaşıma teklif etmişken bir tanıtım yazısı ile sorunumu aştım. Demek dışarıdan da çalışmak gerekiyormuş . Tek başıma içerden çırpınışlara destek de lazımmış. Sende bunları irdele , diğer sitelerinde yapmadıklarını yada hatalarını belirle . Rakiplerini belirle onlara bakarak fikir edin. Bu adamlar ne yapmışta hit geliyor ? Hit nerden geliyor ? Bunları kontrol et . Kazanç kısmından adsenseyi bi kere sil öyle bir kazanç yöntemi olamaz. Adsense sitenin giderlerini bile karşılayamaz ki nasıl sana kazanç sağlasın seni tatmin etsin ? Ben şu anda zevki aştım iş olarak görüyorum ve evimi internetten geçindirebilecek konuma geldim . Adsense ile ev geçindirmek bence istisna siteler dışında mümkün birşey değil . Şu an tek bir bannerdan aldığım aylık ücreti bile adsense den kazanmak mümkün değil. Tıklamalar , gösterimler gibi şeyler sitenden soğutur daha farklı kazanç modellerini araştır zevklerinle karşılaştır rakiplerini kontrol et ona göre bir yol çiz ve yolundan sapma derim. Ne olursa olsun tek noktaya vur. Emin ol 4 yıldır aynı sitede klavye tuşlarını bile anlatıyor olsaydın şu an ev geçindirecek kadar kazanca sahip olurdun hatta fazlasına . Ya da pencereden bakıp gördüklerini bile yazsaydın pr5-6 olmuştun . Kopya içerik kısmını söylemiyorum bile onu kafadan direk silin öyle bir yöntem yok . Toplistler yok , 5 liraya 2500 backlink gibi paketler yok . Bunların tamamı kim ne derse desin zarardan başka hiç birşey getirmez onlarca kez denedim . Arkadaşlarından tanıtım yazısı alabilirsin backlink alabilirsin . Pr siz siteden bile backlink alsan sana faydası 2500 linkten çok olarak geri döner . Sağa sola spam gibi link bırakma , oluruna bırak kullanıcıların sitene girenler bunu yapsın . Yazıyorum yazıyorum her şey tek konu üstünde yön değiştirmeden ilerleye geliyor . Bunun başka açıklaması yok. İlk defa para kazanmaya başladım , ilk defa iyi bir siteye sahibim tek yaptığım bunları uygulamak oldu. 2004 den beri fikir ürettim birşeyler denedim , sahibinden üzeri satışlarım dışında hiç tek bir kuruş kazancım olmamıştı . Kod bilgim de ne php bilirim ne asp , ne de sıfırdan html birşey yazabilirim. Photoshop falan da bilmem logolarımı bile cooltext kullanarak yapan biriyim . Bunları bilsem çok büyük artısı olurdu adım gibi eminim fakat bunlarsız da kazanılamaz diye bir şey söz konusu değil.
Hocam nefis bir yazı olmuş elinize sağlık bir anda yeniden umut buldum Allah razı olsun.