BiMaster006 adlı üyeden alıntı
demişsin üsttede hacklink yapan birisini nasıl şikayet edeceğini bilmediğini aşikar duruma getirecek soru sormuşsun. Ama bu çelişkini herkes gözden kaçırmış. Eminim sende hacklink yapabilcek kabiliyet olsaydı hacklink yapan birisini şikayet etmenin peşine düşmezdin.
Hacklink yapabilcek bilgiye sahip olduğunu varsayalım. Madem hacklink v.s etik değil neden hack işlerini öğrenme gereği duydun ???
Öğrendim çünkü çalıştığım yerdeki arkadaşım bu işleri yapıyordu.
Bir çok yerli yabancı web sitesinde ( bunların içinde edu gov uzantılar vardı. )
açık bulabiliyordu.
Bende merak sebebiyle òğrendim ve açık bulduğum siteleri mail/telefon yoluyla uyardım. Kimisi kapatti bu açıkları kimisi de kapatmadı.
Müşterilere emlak, yemek siparis tarzı siteler açıyorduk. Bende yapmayı biliyordum ama yıkmayı bilmiyordum. Bu yüzden başımıza gelebilecek olası hack olaylarına karşı nasıl önlem alabileceğimizi ögrenmiştim.
Ve yıkmayı öğrenirsen yaparken önlem alırsın. Siteyi hackleyebilecek kişinin gözünden bakabilirsin.
Bunları yaparken kendime ait bir web sitem yoktu. Ancak açma düşüncem vardı. SEO konusunda bilgim yoktu. Haliyle hacklink nedir onu da bilmiyordum.
Şimdi kendime ait bir kaç site var. Ancak şimdi güvenlik açıkları alanında çalışmıyorum.
Ayrıca hacklinkin kısa vadede yararlı olduğunu uzun vadede çok büyük zararlar verebileceğini öğrendim.