Merhaba benim sitem henüz 3 aylık google dan gelen hit sürekli düşüyor bazen 30 kişi giriyor bazen 20 bazen ise 7-8 kişi giriyor hele şu 1 haftadır 10-20 arası hit var şuana kadar 30 u geçemedim ne yapmalıyım ?
Sitenizin adresini de yazsaydınız daha iyi olurdu. Ama Genel olarak ilk akla gelenler, ya siteyi sık güncellemiyorsun, ya özgün içerik girmeye çalışıyorsun. Ya girdiğin içeriklerin popüler aranması yok. Yani hit sayısı ile kıyaslama yapamayız ilk etapta google daki sıralamalarının durumunu bilmen gerekiyor. birinciydin de 5. mi oldun gibi. Örneğin 2012 kıyamet kelimesinin araması çoktu. O gün birinci olan şimdi de birinci diyelim. Sıralaması aynı ama hit bitti. Aranması azaldı çünkü. Bu yüzden hit düşüşünün aranma ve sıralamayla doğrudan etkisi olabilir.
Ama 3 ayda 30 kişi 40 kişi 50-100-500 kişinin eğer bir ürün hizmet satmıyorsan önemi yok. Doğru mekanizmaya odaklanın. 3 ayını ona verdin, karşılığı 30 kişi. Onunda yarısı bakıp çıkıyor. Buna amme hizmeti denir. o 3 ayını seo öğrenmeye odaklayıp sadece öğreneceğim bu sürede site mite yok deseydin şimdi 1 ayda 500 kişi rahatlıkla sitendeydi, hem zaman kaybetmemiş olurdun hemde artıdan bir başka dalda bilgi sahibi olmuş olurdun. Genel içerikli sitelerde 500-1000-5000 ziyaretçinin bir önemi yok. Adsense diyorsanız, en az 100 bin tekil ziyaretçiniz olmalı. Ordan gelen para ile ev geçindirebilmelisiniz. Ben bu ay 500 tl kazandım mantığı çok yanlış olur. Ömrünüz gidiyor. İnternet sitesi açmak çok kolay artık. 100 bin site içinde belki 5 bin site var site olan. Anlatmak istediğim. Önce plan yapın. Ve öğrenin bir iki ay. sadece buna odaklanın. Sonra siteyi bilinçli şekilde açın. İşte o zaman o site sizi geçindirebilecektir.
Bir site için kıstaslar çoktur.
1-Fikir
2-isim
3-kodlama
4-tasarım
Hepsi ayrı bir dal neredeyse. E ticaret yapacaksanız, siyah yerine yeşil veya turuncuyu kullanmanız gerektiğini, ders veren bir site açacaksanız, mavi ve gri tonları kullanmanız gerektiğini bilmelisiniz. Bu yüzden eğer çok ileri gitmediğin bir noktada isen, profesyonel olarak öğrenmen çok yararlı olacaktır. Çünkü bu şekilde endişem o ki 1 yıl sonra bu gün, yine sitelerle uğraşıyor ama aynı yerde olacaksındır. Kodlama öğrenmene gerek yok günümüzde. Bir fikir bul. Bir isim bul. Ve fikrin konusu kime hitap ediyor o kişilerin karakterini çıkar. Ve o kişileri etkileyen renk ve grafikleri belirle. Bu şekilde yaparsan kısa zamanda büyük işler çıkaracaksındır.
Ek Olarak:
bu site 22 aralık tarihinde yayına girdi ben hergün haber giriyorum siteye ortalama 40-50 arası ancak bot sisteminde sıkıntı var İHA rrs haber çekimini sadece sabit ip serverlara verebiliyor bu yüzden bizde HTML ile çekeceğiz haberleri ancak oda çok sıkıntılı hiç İHA dan sabit ip li servera rss ile haber çektinizmi
Siz ücretli haber abonesi misiniz? Eğer öyle ise, size bir kullanıcı girişi vermeleri lazım. Bot otomatik giriş yapıp haberin ıd lerini bota girip otomatik çekim yapabilirsiniz daha önce çekmiştik iha dan ama sabit ip ilk kez duydum yeni belki sistem bilmiyorum şu an 2009-2010 da idi bahsettiğim. Onların verdiği girişlerden yararlanarak bota başlık foto içerik id lerini tanımlayıp çekiyorduk hatta biz bile bakmıyorduk otomatik tarama yapıyordu oraya haber girilince ekle dememize gerek olmadan kendi ekliyordu yeni birşey bulunca. Sabit ip konusuna yabancıyım ama forumda bilen arkadaşlar vardır muhakkak