-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Bilgisayar Bilişim
-
-
Ad Soyad
Ö** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba, web sitem müthiş derecede kasma yapıyor. Geçen gece index yedim, ftp ye girip baktım config.php ve bir kaç klasör, dosya daha chmod ayaları 777 de duruyor. Kendi kendine nasıl 777 olur anlayamıyorum. Ftp de çeşitli klasörlerin içinde yeni türeyen php, dosyaları oluyor, hepsi de truva atı.
Dün uploads klasöründeki boyutu büyük olan bazı görsel dosyaları küçültüp geri attım, sabah web sitesine girdim yine çok kasıyordu, biraz önce tekrar girdim beyaz sayfa. Ftp'den baktım, wp_contents klasörü olduğu gibi silinmiş, içinde sadece lol.php diye bir dosya var. Şimdi hosting firması dünkü yedeklerimi geri atıyor ama benim anlamadığım niye bu tür sorunlar yaşıyorum? Ne yapacağım, nasıl düzelecek bu sorunlar? Herkes mi böyle muzdarip acaba?
1 kişi bu mesajı beğendi.
BigSEO
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Engineering
-
-
Ad Soyad
A** B**
-
-
-
Ticaret
54, (%94)
Host saglayacınızla görüşün sunucuyu taratsın. Şifrelerinizi değiştirin dosyalarınızın yedegini alın sql ve tema vb. yeni hosting açsın host saglayıcınız aksi halde düzelmeyecektir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
A** U**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Hosting firmanız ve aldıkları güvenlik önlemleriyle alakalı maalesef.
Geçmiş olsun.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / K
-
Meslek
Genel olarak makaleci
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Firma adını öğrensek iyi olacak aslında ama ortaya yazmanız da doğru olmaz, merak etmedim değil açıkçası
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
U** P**
-
-
-
Ticaret
186, (%100)
Siz shell yiyorsunuz ve wordpress kullanıyorsunuz. Wordpress hiçbir açığı bulunmayan bir sistemdir. Ancak yüklediğiniz eklentilerde veya temada açık var ise shell atılabilir. %95 ihtimalle hostcunuzdan kaynaklanan bir sorun serverda bulunan başka bir siteden tüm sitelere shell atılıyor. Bence sql yedeğinizi alın, hostunuzu değiştirin, wpyi ve eklentileri sıfırdan kurun sqlinizi import edip sadece uploads klasöründeki resimlerinizi yükleyin. Atılan shell ile hangi php dosyanıza ne eklendiğini bilmeniz oldukça güç en temizi sıfırdan kurulum.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Bilgisayar Bilişim
-
-
Ad Soyad
Ö** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Böyle bir şey olacağını düşünmemiştim, php dosyalarından birisine trojen ya da truva atı kodları eklenirse tarayıcım bunları tespit edebiliyor, ama bir kod parçası falan varsa ki sanırım bunu demek istediniz, o zaman sıfırdan kurarım söylediğiniz gibi. 6 aydır sorun yaşıyorum, üzerimde yük oldu resmen bu iş. Teşekkür ederim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
öğretmen
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
geçmiş olsun ben de son zamanlarda çok index yedim bıktım siteyi komple silmeyi bile düşündüm.şuan benim sitede çok kasıyor Alexa yükseldi kayıtlı indexlerim azaldı.ama inadına hostla görüşüyorum kendi önlemlerimi alıyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Bilgisayar Bilişim
-
-
Ad Soyad
Ö** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
ben de aynı şeyi çok düşündüm, hatta blogspottan ücretsiz bir blog açmayı bile düşündüm. ama ben kişisel bir site olmasını tercih ediyorum. gündelik işlerim oldukça yoğun, bir de bu sorunun olması her gün saatlerimi alıyor. daha yeni toparlayabildim siteyi, yarına ne olacağı malum değil. kapatsam onca emeğime yazık olacak, eklediğim yazıların çoğuna saatlerce uğraşmışımdır. pek çok içerik, bir de özel takipçilerim oluştu. ama bu sorun yüzünden çok gerileme yaşıyorum.
Ek Olarak: Arkadaşlar forum kurallarına aykırı olduğu düşünülürse bu iletinin silinmesini rica ederim. Ama hizmet aldığım firmayı belirtmek istiyorum, Firmanın adı turhost buna göre firmayı bilenler görüş ve düşüncelerini pm olarak yazarlarsa çok sevinirim. Ona göre sorunum kesin hosting kaynaklıysa, daha güvenli ve kaliteli bir hostinge geçeceğim. Ama boşu boşuna paramı çöpe atmak istemiyorum daha iki ay oldu ben turhost'a geçeli. Ben sunucuyu ve sunucuda barınan diğer siteleri, sunucunun özelliklerini denetlemeyi bilmiyorum bu yüzden hiç bir şey anlamıyorum.