KLavy3 adlı üyeden alıntı

Verdiğiniz bu güzel yanıtlar için teşekkür ederim. 2003 yılından bu zamana kadar yazılım işiyle uğraşıyorum ve ben sadece alternatif bir çıkış arayış içerisindeyim. Çünkü bu iş bana geldi ve ben piyasa araştırması yapmak için böyle bir konu altında toplama yaptım. Bu sayede siz değerli yazılımcıların bu şekilde yorumlarını okuyarak neler çıkartabileceğimi ve nasıl bir fiyat söyleyeceğimi düşünmeme çok fazlasıyla yardımcı oldunuz. Evet bugün açılıp ve o gün 1 k hiti olmaz bir sitenin katılıyorum ama her yazılım işiyle uğraşanın başka taktikleri vardır sitenin index hızını arttırabilmek için. Ve söylediğiniz her söze harfiyen katılıyorum bu şekilde de düşüncelerimin nasıl olucağına daha iyi kanaat getiriyorum.

Tekrardan teşekkür ederim.


Asıl ben sana teşekkür ediyorum arkadaşım. Söylediklerimi dikkate aldığın ve beni yanlış anlamadığın için. 2003 yılından beri yani 10 senedir bu işle uğraşıyorsan zaten biliyorsundur ne kadar zor bir iş olduğunu.

Bak ben geçen hafta bitirdim uğraştığım en son yazılımı. Gece gündüz, yeri geldi günde 12 saat yemek yemeden ve bilgisayar başından kalkmadan, günde bazen toplam 18 saat uğraşarak 1 ayda bitirdim Tema Yükleme ve indirme sitesini. Şimdi bana biri gelse, bunu bana sat dese 15-20 bin liradan aşağı satmam. Senin bahsettiğin site benim 1 ayda yaptığım sitenin neredeyse 10 katı.

Çok fazla yazılım şirketiyle çalıştım. Adamlar tek bir kişinin 2-3 günde yaptığı, hazır Wordpress siteleri bile 1.000-1.500 liradan aşağı yapmıyor. 10-15 kişilik bir ekiple bile sıfırdan 6-7 ay sürecek bir projenin ne kadar tutacağını sen düşün artık.

Bide "piyasada yapılacak olan iş atıyorum en düşük 10.000 liraya yapılıyor, ben müşteriyi kaçırmamak için 9.000 lira çekeyim" şeklinde hareket etme. Çünkü o 10.000 liraya yapacak olan kişinin işi nasıl yapacağını, senin kadar iyi yapıp yapamayacağını, sitede bir sorun olduğunda sorunu halledip halledemeyeceğini ve daha sayılabilinecek çok fazla sıkıntının kaynağı olmayacaklarını bilemezsin. Piyasada 200-300 liraya web sitesi yapanda var. Ben atıyorum 1.000 lira fiyat çekiyorum. Çünkü yaptığım işe, güveniyorum. Ha bende 200-300 lira fiyat çeksem bende kalitesiz iş yaparım çünkü bu işin hakkı 200-300 lira değil.

Sana tekrar teşekkür ediyorum ve senden bir ricam var. Eğer olur da bu bahsettiğin projeyi hayata geçirirsen lütfen beni fiyat, sitenin yapım süresi, yapan kişi sayısı ve bittiğinde nasıl bir şey olduğu yada olacağı konusunda beni bilgilendir.