lostyazilim

Genel içerikli blog ve geliri

16 Mesajlar 2.937 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Almina Almina WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / K
  • Meslek Genel olarak makaleci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 1072
  • Beğeniler 111 / 212
  • Ticaret 2, (%100)

bilgisepetim adlı üyeden alıntı

oldu mu şimdi özel mesaj istemeyin demek:D

Püf noktalarını anlattım zaten ne kaldı ki :)
Yapın dedim, yapın önce bi başlayın, eski bi domain bulup satın alın. Daha ne diyeyim ben size :)

wmaraci
reklam

MstDrsn MstDrsn Yine Yeni Yeniden Kullanıcı
  • Üyelik 15.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1872
  • Beğeniler 188 / 361
  • Ticaret 15, (%100)
Genel blogum yok. Kişisel blogla bile gelirim giderimi kat be kat karşılıyor.

Merkur Merkur WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek web tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 238
  • Beğeniler 76 / 61
  • Ticaret 0, (%0)
Maksat kazanç ise youtube da kanal açanlar bile gayet iyi paralar kazanıyor. ***da arkadaşın biri 20 gün kadar sürede 1.700 dolar para kazanmış, fakat yayın hakları nedeniyle kanalı kapanmıştı. Gerçi parayı önceden almış. Blogger dan bile ayda 200-500 dolar kazanan arkadaşlar var. Bence daha fazla kazananlar bile olduğunu düşünüyorum. Demek istediğim para kazanmak için istediğiniz yöne zamanınızı ayırıp akıllıca hamleler yaptığınızda siz parayı değil, para sizi bulacaktır.

Bu işte önemli olanlardan bir taneside sitenin hitidir. Ben 1 hitin bile çok önemli olduğunu düşünüyorum. 1 hit diyip geçmeyin. Bu 1 hitin sayesinde belkide ilerde 5 hit almışsınız yada 500 :) O 1 hitin 500.000 üyeli bir facebook sayfasında sizin sitenizin linkini, videosunu, resimini paylaştığını düşünün ;)

Şans faktörüde önemli bir etken olabiliyor. Sırf sayfa hızınızın düşük olduğu için sürekli uğrayan hitler bir daha gelmeyebilir.

Kısacası herşey etken olabilir. Reklam alanlarından, sitenin renk paletlerine, içerik düzenine kadar. Önemli olan sizin siteye ayırdığınız zamandır bence.

Valkyrie Valkyrie Interface Designer / IT Kullanıcı
  • Üyelik 03.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Interface Designer / IT
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** E**
  • Mesajlar 1365
  • Beğeniler 20 / 195
  • Ticaret 2, (%100)

Almina adlı üyeden alıntı

Var desem özel mesajla link isteyeceksiniz; yok desem nerden biliyorsun diyeceksiniz :) Var diyeyim de, ama özel mesaj falan istemeyin. Bu hedefi tutturmak genel içerikli blog sitelerinde zor dğeil, ama eski bir domain gerekiyor, bir de reklam yerleşimi falan önemli

Site linki vermenin bu kadar gizli ve özenli birşey olduğunu bilmiyordum :) Amacım izlenecek bir yol ne bileyim bir tecrübe elde etmekti onu söyleminize göre biraz çıkarabildim ancak reklam yerleşiminizi vb nasıl uyguladığınızı görsem fena olmazdı :) Olsun sonuç olarak prensip edebileceğim birkaç şey duydum, okudum. :)

Püf noktalarını anlattım zaten ne kaldı ki :)
Yapın dedim, yapın önce bi başlayın, eski bi domain bulup satın alın. Daha ne diyeyim ben size :)

Bilgi içeriğini barındıran hoş bir domaine sahibim. Bulabildiğim en iyisi diyebilirim ama çok genç daha domain :)

Merkur adlı üyeden alıntı

Maksat kazanç ise youtube da kanal açanlar bile gayet iyi paralar kazanıyor. ***da arkadaşın biri 20 gün kadar sürede 1.700 dolar para kazanmış, fakat yayın hakları nedeniyle kanalı kapanmıştı. Gerçi parayı önceden almış. Blogger dan bile ayda 200-500 dolar kazanan arkadaşlar var. Bence daha fazla kazananlar bile olduğunu düşünüyorum. Demek istediğim para kazanmak için istediğiniz yöne zamanınızı ayırıp akıllıca hamleler yaptığınızda siz parayı değil, para sizi bulacaktır.

Bu işte önemli olanlardan bir taneside sitenin hitidir. Ben 1 hitin bile çok önemli olduğunu düşünüyorum. 1 hit diyip geçmeyin. Bu 1 hitin sayesinde belkide ilerde 5 hit almışsınız yada 500 :) O 1 hitin 500.000 üyeli bir facebook sayfasında sizin sitenizin linkini, videosunu, resimini paylaştığını düşünün ;)

Şans faktörüde önemli bir etken olabiliyor. Sırf sayfa hızınızın düşük olduğu için sürekli uğrayan hitler bir daha gelmeyebilir.

Kısacası herşey etken olabilir. Reklam alanlarından, sitenin renk paletlerine, içerik düzenine kadar. Önemli olan sizin siteye ayırdığınız zamandır bence.

Benzer düşünceler içerisindeyim ancak bazen umudumu kaybetmiyor da değilim. Bunun yanında domain yaşının da büyük etken olduğunun farkındayım, tecrübelerime dayanarak söyleyebiliyorum yani. Orjinal birşeyler peşindeyim diyebilirim ancak sade ve güzel tasarım, içeriğe uygun jenerik bir domain ve aşırı derecede bu işe ayıracak zamana ihtiyacım var. Aşırı derecede ince düşünüp sık dokuyan biri olduğum için her şeyi yapamıyorum ne bileyim herşeyi paylaşmak tuhafıma gidiyor. Çöplük yerine saf bilgi olsun benim olsun kanısındayım. Bakalım zaman ne gösterecek.

the World shall know Pain
Interface Designer / IT
wmaraci
wmaraci

Almina Almina WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / K
  • Meslek Genel olarak makaleci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 1072
  • Beğeniler 111 / 212
  • Ticaret 2, (%100)

Valkyrie adlı üyeden alıntı

Site linki vermenin bu kadar gizli ve özenli birşey olduğunu bilmiyordum :) Amacım izlenecek bir yol ne bileyim bir tecrübe elde etmekti onu söyleminize göre biraz çıkarabildim ancak reklam yerleşiminizi vb nasıl uyguladığınızı görsem fena olmazdı :) Olsun sonuç olarak prensip edebileceğim birkaç şey duydum, okudum. :)

Bilgi içeriğini barındıran hoş bir domaine sahibim. Bulabildiğim en iyisi diyebilirim ama çok genç daha domain :)

Ben elimden geldiğince yardımcı olurum size sormanız yeterli olacaktır.

DeLi1SeY DeLi1SeY 1881 - 193∞, özlemle... Kullanıcı
  • Üyelik 24.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 1385
  • Beğeniler 232 / 263
  • Ticaret 2, (%100)

Var desem özel mesajla link isteyeceksiniz; yok desem nerden biliyorsun diyeceksiniz :) Var diyeyim de, ama özel mesaj falan istemeyin. Bu hedefi tutturmak genel içerikli blog sitelerinde zor dğeil, ama eski bir domain gerekiyor, bir de reklam yerleşimi falan önemli

işii sağlama almış :D adam haklı :)

Belki bir gün dünyadaki tüm kadınları anlayabilirim, ama Google'ı hiç bir zaman anlayamayacağım.
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al