fatihcan adlı üyeden alıntı
Evet hocam dediğiniz gibi PHP ile yani suncu tabanlı bir dil ile veri tabanından mesajları çekeceğim bir döngü içerisinde tekrarlanan divlerle yapacağım ancak bunun javascript tarafından anlamıyorum açıkçası. Bir javascript fonksiyonu kullanarak birden fazla buton ile farklı içerikli pencereler nasıl açabilirim örneğim 3 buton ile bunlara tıklayınca 3 farklı içerik açılan bir örnek olsa onu php ile düzenler istediğim şekle ketirebilirim tek istediğim bunların hepsi bir java script fonksiyonu ile olsun
$( "#opener" ).click(function() {
$( "#dialog" ).dialog( "open" );
});
$( "#opener2" ).click(function() {
$( "#dialog2" ).dialog( "open" );
});
$( "#opener3" ).click(function() {
$( "#dialog3" ).dialog( "open" );
Bunun gibi birden fazla fonksiyon olmaması gerekiyor.
Çok şey istemiş gibi oldum ama :)
ID'leri dinamik olarak ürettiğini düşünüyorum. Sonraki kısmı ise daha basit aslında.
Sen div'lerini üret sonrada sadece 1 fonksiyon yaz.
$( "#opener"+SuncuutarafliId ).click(function() {
$( "#dialog"+SuncuutarafliId ).dialog( "open" );
sen her tıkladığında id'yi zaten vermiş olacaksın daha sonra bu id'yi yakalamak içinse basit bir substr kullan ve SunucutarafliId'yi yakala.
Örnek senaryo;
opener6'yı üretip client'a verdin. Client opener6 id'li div'e tıkladığında sen artık client tarafında oldugun için
var myCurrId = str.substr(6,1); , Client tarafında Id'yi edinmiş oldun. Sonraki durumda post edeceğinden, gonderenId'si opener fixed 6 ise dinamik elinde.
hem sunucu hem istemci taraflı istediğin değeri bu şekilde menupile edebilirsin. istemciden aynı id'yi ister form'u direkt post ister jQuery ajax ile json data tipinde gönderdiğinde sunucuyuada gitmiş olur. Bu git geller senin genel senaryon ve id ise anahtar değerin.