lostyazilim

Panda ve Penguen'den sonra şimdi de Zebra mı geliyor?

7 Mesajlar 1.239 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

SerdarKara SerdarKara WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Fuarcılık ve organizasyon
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** K**
  • Mesajlar 237
  • Beğeniler 0 / 95
  • Ticaret 3, (%100)
2 gündür SEO ile ilgli yayın yapan blogların bazılarında Google'ın yeni bir algoritmasından bahsedilmeye başlandı. Yazılanlara göre bu algoritmanın ismi "Zebra" olacakmış. Daha önce algoritmalar olan Panda ve Penguen, bildiğiniz gibi site içi ve site dışı sorunlarla ilgiliydi. Zebra algoritması ile ilgili 2 farklı iddia okudum. Birinci iddia, Google'ın pazarı çok fazla olan belli anahtar kelimeleri hedef aldığı yönünde. İkinci iddia ise sosyal medya paylaşımları ile ilgili bir düzenleme olduğu yönünde.

Henüz Matt Cutts'tan veya resmi Google blogundan bir açıklama gelmediği için kesin bilgi sahibi değiliz ama yakında böyle bir açıklama bekleniyor. Umarım herkes için hayırlı olur!
USglm

kişi bu mesajı beğendi.

Google'a "Blog Hocam" yazın.
wmaraci
reklam

Almina Almina WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / K
  • Meslek Genel olarak makaleci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 1072
  • Beğeniler 111 / 212
  • Ticaret 2, (%100)
Böyle bir şey nasıl hayırlı olur ki ya daha penguen oturmadı. Sanırım PageRank güncellemesi için hit düşüşü de yaşamaya başlayacağız; hatta belki de başladık durum onu gösteriyor. İyice sarmaladılar her bir yandan etrafımızı neye göre çalışacağımızı şaşırdık.
Penguende bildiğimden şaşmamıştım, birşey kaybetmedim, anlık değişimlere kendimizi kaptırıp elimizdekinden olmayalım derim arkadaşlar, dalgalanmalar durulur...
Bakalım zaman yine de ne gösterecek tabi

siyahh siyahh SEO Danışmanlığı Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SEO DANIŞMANI / E.E Mühendisi
  • Konum Adana
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 2199
  • Beğeniler 771 / 487
  • Ticaret 18, (%100)
Google kaş yapayım derken göz çıkartıyor.Arka plandaki webmasterları düşünmüyor...

• Üyelik 26.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / K
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 1072
  • Beğeniler 111 / 212
  • Ticaret 2, (%100)

siyahh adlı üyeden alıntı

Google kaş yapayım derken göz çıkartıyor.Arka plandaki webmasterları düşünmüyor...

Katılmıyorum bu düşünceye. Tam da arka plandaki webmasterleri düşünüyor, bu işi bilmeyenleri öne çıkartıyor. Sosyal medya paylaşımını herkes yapabilir; ama Panda uygulamasında herkes başarılı olamadı mesela.. Bilmiyorum kişisel düşüncem; sizin de düşüncenize saygı duyarım tabi ki

wmaraci
wmaraci

siyahh siyahh SEO Danışmanlığı Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SEO DANIŞMANI / E.E Mühendisi
  • Konum Adana
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 2199
  • Beğeniler 771 / 487
  • Ticaret 18, (%100)

Almina adlı üyeden alıntı

Katılmıyorum bu düşünceye. Tam da arka plandaki webmasterleri düşünüyor, bu işi bilmeyenleri öne çıkartıyor. Sosyal medya paylaşımını herkes yapabilir; ama Panda uygulamasında herkes başarılı olamadı mesela.. Bilmiyorum kişisel düşüncem; sizin de düşüncenize saygı duyarım tabi ki

Hocam sonuçta bu işten ekmeğini kazanan kardeşlerimiz,evini geçindiren kardeşlerimiz mevcut.Google arama sonuçlarını,kullanan kullanıcıları için özelleştirmek ve derinleştirmek istiyor ancak teraziyi dengeleyemiyor bence.Tabi ki sözüm spam yapanlara,c+p... yapanlara değil ancak hakkıyla işini yapıpta darbe yiyenlerde var.Kısacası kurunun yanında yaşta yanıyor.Dünya'da milyarlarca site var.Hepsinin sorunsuz olarak geçiş süreci yaşadığını kesinlikle düşünmüyorum...

Sağlıcakla...

• Üyelik 26.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / K
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 1072
  • Beğeniler 111 / 212
  • Ticaret 2, (%100)

siyahh adlı üyeden alıntı

Hocam sonuçta bu işten ekmeğini kazanan kardeşlerimiz,evini geçindiren kardeşlerimiz mevcut.Google arama sonuçlarını,kullanan kullanıcıları için özelleştirmek ve derinleştirmek istiyor ancak teraziyi dengeleyemiyor bence.Tabi ki sözüm spam yapanlara,c+p... yapanlara değil ancak hakkıyla işini yapıpta darbe yiyenlerde var.Kısacası kurunun yanında yaşta yanıyor.Dünya'da milyarlarca site var.Hepsinin sorunsuz olarak geçiş süreci yaşadığını kesinlikle düşünmüyorum...

Sağlıcakla...

Aslında aynı şeyden bahsediyoruz. Kendini tam olarak toparlayan bir site, bir anda hit bakımından resmen çöküyor; onun sıralamadaki yerini, belirttiğiniz gibi spam, c+p siteler alıyor, olan bize oluyor.
Elimde aylardır konu eklemediğim bir sitem var, sitenin hiti ve de ilgisizliğine göre getirisi güzel. İnanın siteye konu ekleyip de düzenini bozmaya korkuyorum :)
Var mı böyle adalet, günde 3 özgün giriş yaptığımız sitelerde bunu elde edemiyoruz
siyahh

kişi bu mesajı beğendi.

Alphabet Alphabet WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.02.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek -
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Ö** Ö**
  • Mesajlar 1432
  • Beğeniler 146 / 287
  • Ticaret 33, (%100)
Zebra derisi gibi bir mükemmel bir düzeni varsa gelsin bakalım :)
Haber için teşekkürler.

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al