wmaraci reklam
tr.link

Spam Yorumlarla İlgili

6 Mesajlar 1.591 Okunma
acebozum
tr.link

canatasever canatasever Can ATASEVER Kullanıcı
  • Üyelik 30.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Almanya
  • Ad Soyad C** A**
  • Mesajlar 593
  • Beğeniler 126 / 86
  • Ticaret 7, (%100)
Merhaba arkadaşlar,

tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacaktı.. Nette bi yerde gördüm bugün, bi vatandaş "spam yorumları silmeyin, gerekli düzenlemeleri yapıp onaylayın, böylece farklı ip'lerden websitenize yorumlar yapılmış olur ve bunun da Google sıralamanıza etkisi olur" diyordu..

Akismet'in spam olarak işaretlediği bir yorumu, içindeki linki silip gerekli düzenlemeleri yaparak onaylasam, bunun gerçekten faydası olur mu? Yoksa Google-Akismet arasında olası bir işbirliği sonucu Google o yorumdaki ip'nin spam olduğunu anlar ve bunun bana etkisi olumsuz mu olur?

googleasistan
reklam

Hayali Hayali Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 293
  • Beğeniler 0 / 6
  • Ticaret 1, (%100)
---------

FriedeKind FriedeKind Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 21.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1431
  • Beğeniler 101 / 123
  • Ticaret 0, (%0)
akismet eklentisi spam yorumları engelliyor hocam ve sana bildiriyor yorum spam olarak algınlarsa istenmeyenlere atıyor direkt olarak sende ordan ister onaylarsın istersen kalır orda arkadaşta sanırım içindeki linki silsem ve yorumu onaylasama google ne der diyor bu konuda bilgim yok ama bence bir şey demez herhalde

Hayali Hayali Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 293
  • Beğeniler 0 / 6
  • Ticaret 1, (%100)
---------

wmaraci
wmaraci

canatasever canatasever Can ATASEVER Kullanıcı
  • Üyelik 30.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Almanya
  • Ad Soyad C** A**
  • Mesajlar 593
  • Beğeniler 126 / 86
  • Ticaret 7, (%100)

Frary adlı üyeden alıntı

Akismet'in spam engellediğini biliyorum ama sadece biliyorum hocam. :D Yani sitede akismet'e yakalanan spam yorumlarda akismet'in bıraktığı bir iz mi var ki diyordum da.

Akismet'in kendi merkezinde oluşturduğu bir spam ip ve içerik filtresi var, spam tanımlamasını ona göre yapıyor..

Acaba diyorum, ben o yorumun içeriğini değiştirip onayladığımda, sonuçta ip adresini değiştiremem, Google amca o ip'yi Akismet veritabanını bi şekilde kullanarak spam olarak tanır ve bu da bana zarar verir mi? (Nasıl ki Google sıralama konusunda kaliteli dizinleri de hesaba katıp örnek alıyor, içerisinde spam içerikli yazılar olan websitelerini belirlemek için de Akismet ve benzeri antispam uygulamaların veritabanlarını kullanabilir diye düşündüm, böyle bi şey varsa spam içerikli web sayfaları hoşuna gitmeyecektir Google'ın :) )

future future Computer Engineer Kullanıcı
  • Üyelik 27.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Computer Engineer
  • Konum Adana
  • Ad Soyad Y** Y**
  • Mesajlar 1165
  • Beğeniler 92 / 153
  • Ticaret 62, (%100)

candanblog adlı üyeden alıntı

Akismet'in kendi merkezinde oluşturduğu bir spam ip ve içerik filtresi var, spam tanımlamasını ona göre yapıyor..

Acaba diyorum, ben o yorumun içeriğini değiştirip onayladığımda, sonuçta ip adresini değiştiremem, Google amca o ip'yi Akismet veritabanını bi şekilde kullanarak spam olarak tanır ve bu da bana zarar verir mi? (Nasıl ki Google sıralama konusunda kaliteli dizinleri de hesaba katıp örnek alıyor, içerisinde spam içerikli yazılar olan websitelerini belirlemek için de Akismet ve benzeri antispam uygulamaların veritabanlarını kullanabilir diye düşündüm, böyle bi şey varsa spam içerikli web sayfaları hoşuna gitmeyecektir Google'ın :) )

Böyle birşey olmaz merak etmeyin. Ben daha önce yapmıştım sorun olmadı.
Zaten Akismet spam, ham herşeyi yakalıyor, yakalamayadıkları ve istenmeyene düşen yorumları düzenleyip onaylasanız sorun olmaz.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al