Bir sorum olacaktı.. DMCA 99$ ödemezsek, kodunu sitemize eklemenin bir anlamı var mı?
Öncelikle ilk takedown ücretsiz. En azından bundan yararlanabiliriz. Bunun dışında ise eklemek caydırıcı bir etki yapabilir. Sonuçta 99 dolar verip veremeyeceğinizi karşı taraf bilemez. E doğal olarak yazıyı almadan önce iki kere düşünecektir.
Google'da her zaman çalan kişilerden üst sıralarda oluyoruz diye duymuştum, bu doğru mu?
Her zaman demek pek doğru olmaz sanırım. Çoğu zaman google'da sorbize.com'da yazdığım özgün içeriğin diğer siteler tarafından kopyalandığını görüyorum. Ve bu siteler bazen sorbize.com'un üzerinde bile olabiliyor.
Ancak google'ın son yaptığı güncelleme ile artık google şu mantığı izliyor: Eğer bir yazı diğer siteler tarafından bir çok kez paylaşıldıysa bu yazı ve site kaliteli demektir. Kaliteli yazılara sahip bir siteyide ben üst sıralara taşırım.
Yani kısacası yazılarınızın diğer siteler tarafından alınmasına pek aldırmayın. Siz sadece insanlara yararlı olacak özgün içerikler üretmek için uğraşın. Zaten gerisi gelecektir.