İlk olarak yeni oyunda dikkatimi çeken şey geliştirilmiş grafikler ve eski oyundaki kasvetli havanın kaybolduğu yeni bir dünya. Google Play’de bazı oyuncular yorumlarında grafikleri geliştirmeye çalışmışlar ama eski oyundan daha berbat durumda diye dert yanıyorlardı. Benim için durum tam tersi. Imangi, oyunu her açıdan geliştirmiş ve ortaya başarılı bir iş çıkarmış. Artık oyuncular mobil oyunlarda bile grafiklere çok dikkat ediyolar ve başarılı grafikelere sahip oyunlar oynamak istiyorlar. Yeni çıkan çoğu mobil oyunda bu durumun farkında ve daha gelişmiş grafiklere sahip oyunlar piyasaya sürüyorlar.

İlk oyunda 3 küçük maymundan kaçarken (aslında uzaylı desek daha mantıklı pek maymuna benzetememiştim ben) ikinci oyunda tek ama büyük bir gorilden kaçıyoruz. Çıkardığı ses ve görüntüsü gerçekten korkutucu diyebilirim. Bu konuda Imangi Studios doğru bir hamle yapmış.

Oynanış konusunda ana şema korunmuş ancak değişikliklerde yok değil. Rail Rush’ı daha önce oynayanlar Temple Run’ın içine Rail Rush kaçmış sanabilirler. Önümüze çıkan madenlere dalıp maden arabaları sürüyoruz, halatlardan kayabiliyoruz. Ayrıca halatın üzerindeyken telefonu sağa sola hareket ettirerek kenardaki altınlara uzanabiliyoruz.



Eskiden marketten kazandığımız coins ile satın aldığımız kanat yeni oyunda kaldırılmış. Kanatlar yerine yandıktan sonra karşımıza bir ekran çıkıyor ve kaldığımız yerden devam edip, etmiyeceğimizi soruyor. Tabi ki bunun bir ücreti var. Oyuna eklenen bir diğer özellik ise puanlama sistemi. Coinsin yanında yeşil mücevherlerdende (Gem) toplamamız gerekiyor. İşte bu topladığımız veya gerçek parayla satın aldığımız gemler ile yandığımız yerden devam edebiliyoruz. İlk yanmamızda 1 gem ile yeniden başlayabiliyoruz ancak bir daha ki seferde 2 gem istiyor ve katlanarak devam ediyor. Sakın ola oyun içerinde karşınıza çıkan gemleri ıska geçmeyin!



Temple Run 2′de karşımıza çıkan diğer bir özellik seviye atlama sistemi. Bize verilen görevler ile tecrübe puanı kazanıyor ve seviyemizi artırıyoruz. Buda oyunu daha eğlenceli hale getiren yeni özelliklerden birisi.

Sonuç olarak Imangi Studios hatalarını, açıklarını, geliştirebileceklerini iyi görmüş ve yapabileceği en iyi geliştirmeleri yapmış. İlk oyuna göre daha zevkli daha eğlenceli bir oyun yapmış ve bunu yaparken ilk oyunun kendine has havasınıda korumuş. Temple Run 2′ye 10 üzerinden 9 puan veriyorum. Kırdığım 1 puan ise Subway Surf’te olduğu gibi bir Facebook veya Twitter entegrasyonu olmaması.

Ek olarak Imangi Studios’un yayınladığı yüksek puan elde etme ipuçları:


    [*]Puan çarpanını artırmak. Oyunda görevleri yerine getirdikçe skor çarpanı artar. Bu da aynı mesafede iki üç kat daha fazla skor anlamına gelir. O bakımdan ilk olarak görevleri tamamlamakta fayda var.
    [*]Altın toplamak. Oyunda altın toplamak karakteri güçlendirmek için çok önemli. Altın toplamak için en hızlı yol yetenek menüsü altında Altın Değeri seçeneğini güçlendirmek gerekiyor. Ayrıca mıknatıs etkisi de oldukça faydalı.
    [*]Boost ve kalkan gibi paketler de kesintisiz ilerleme için önemli.


Dip not: Oyunu Galaxy S3 cihazımda denedim herhangi bir kasma, donma problemi yaşamadım.

Kaynak: http://kemalsafak.com/temple-run-2-inceleme/