KobraFighterTR adlı üyeden alıntı


@edit:

@AhmetYılmaz hocam bir sorum daha olacaktı, 5-10 tane wordpressden blog açsam(hepsi farklı c class ip) onlara içerik ekleyip kaynak linki olarak asıl sitemdeki yazının linkini versem yararı veya zararı ne şekilde olur ? Hitimde büyük bir artış olur mu ?

@edit2:
Kimisi domain adında anahtar kelimeniz geçiyorsa o kelimede üstlerde olursunuz diyor, kimisi de o öncedendi alakası yok diyor. Doğrusu nedir hocam?


Yararı elbette olur. Hit ise o diğer sitelerinin kalitesine göre değişkendir.

Anahtar kelimenin domainde geçmesinin yararı vardır. 1-0 önde başlarsınız. Bu, geçerse hemen 1. olur anlamına gelmez. Geçmezse de 1. olamaz anlamına gelmez. Ama birisinde 10 ayrı işlem yaparak 1. olurken diğerinde 5 işlemde işi bitirirsiniz. Genelde tek kelime olmayan domainlerde fazlaca hızlı etkisini yakalarsınız. flashoyun domaini gibi. Ama flash domaini için aynı şey kolaylık bazında geçerli değildir. Tek kelime olduğundan rakipleriniz de çok güçlü olacaktır. 3 kelime olanlarsa daha daha kolaydır. Canlıtvizle gibi. Genel ifade kullanmak gerekirse, hangisi olursa olsun, yararı vardır. Bu hep böyle olmuştur ve halen de böyledir.

Seo, hedef kelimelerin, sitemizle ilişkilendirilmesini sağlamaya çalışır. İlişkilendirebilirsek o kelimede ilişkili siteler çıktığından sıralamalara girmeye başlarız. İçeriklerimizi ilişkilendirdiğimizde, yani x.com sitesi flash oyun konusunda yayınlar yapıyor intibası bıraktığımızda o kelimede sıralamaya gireriz. Bu içerik için böyle. Düşünün ki direkt domain. flashoyun.com ve içerikte buna eş orantıda flash oyunlar. Elbette bu site daha önde olacaktır. Rakip site sadece içeriğini ilişkilendirdi. Ama ikincisi, hem içeriğini hem adını ilişkilendirdi.