Sık Pagerank güncellemelerine yönelik şunu söylemek isterim.

1.si biliyoruz ki artık çöp siteler google pagerank değerlerini yükseltmek için belli başlı çalışmalar yapmaktadır.

Google diyorki; (En iyisi biz bunları sevindirelim, en azından bu yöntemlerinin kısa sürede olsa karşılığını alsınlar, sonra o çöp sitelere öyle bir gömelim ki, akıllarından çıkmayacak bir düşüş görsünler) diyor.

Farkındaysanız 1 aylık sayfaların pr'si 4,5 hatta 7 bile olan vardı. Yani böyle yazanlar söz konusuydu. Sonradan teker teker düştüler. Daha da düşecek :)

Ama adamın biri geliyor diyordu 2 yıldır uğraşıyorum pr değerim 2 olmuş.

Google doğal çalışanları şöyle test ediyor;
(Kardeşim, sen iyi güzel sabrederek çalışmışsın hoş. Sana şimdilik pr 2 veriyorum. Bakalım sende diğerleri gibi pr yükseltmek için teknklere başvuracakmısın? yoksa çalışmalarına son sürat sabrederek devam edecekmisin?) diyor. PR yükseltmek için uğraşan kişiler bu durumu görünce hemen pr yükseltme taktiklerine girişiyorlar, google'da diyor ki; (haaa, demek ki bu adam kullanıcılar için değil, meğersem google için bu siteyi açmış) diyor. Senin sayfa ziyan oluyor.

Ama sen buna katlanıp çalışmalarına son sürat aynı şekil devam edersen.
Google diyorki; (Aferim, sana pr 2 verdim bu kadar iyi çalışmana ve bunu görüp yükseltmek için hiçbir taktik uygulamadın, demek ki sen doğrudan kullanıcılar için site açmışsın.) Bu sayede ilerleyen zamanlarda hak ettiğin pr değeri eline geçecek.

Yani bu aralar sık sık böyle PR güncellemeleri göreceksiniz. Dikkat edin.
PR oldukça güçlenecek.