tsunami adlı üyeden alıntı

merhaba hocam. web sitemin içeriğini ve tasarımını baştan aşağı değiştirdim. 301 yönlendirmesi kullanmam gereklimidir sizce eski indexlerimini yenilerine yönlendirmek için. site adresi değişmedi. birde öğrenmek istediğim birşey daha var. alt sayfalara meta tagı girmek gereklimidir. görüşlerinizi bekliyorum şimdiden saolun


url yaşı önemli. Yeniden indexlenir, şart değil. Sanal url ler faydalı değildir. Aksine zararlıdır. kullanıcıya başka url gösterip başka yere yönlendirme yapıyorsunuz. Bu sadece anasayfa ve subdomain anasayfaları, +hata sayfaları için normaldir.

Alt sayfalara tag girmek zorunda değilsiniz. Fakat giren daha mı avantajlı? Evet. Girmeniz yararınıza olacaktır. Fakat her içeriğin sayfanın tagını aynı girmemelisiniz. En azından tamamını.

Ek Olarak:

maxmajestic adlı üyeden alıntı

Yorumlar gördüğüm kadarıyla Google gözün deoldukça değerlenmeye ve aramada sıralamayı belirleyen etmenlerden biri haline geldi. En azından bende öyle.

Çoğu site, yorumlar için external nofollow etiketi atıyor. Aynı veya farklı kategorideki yabancı sitelere yorum bırakmak katkı sağlar diye düşünüyorum. Yanılıyor muyum?

Yorum bırakırken ad-soyad/mail/site adı yerine anahtar-kelime/mail/site adı şeklinde yorum bırakılması bize ne fayda sağlar.


Yorumlar çok önemlidir. sitelerinize yorum gelmiyorsa bile siz yorum yazın. Yorum backlinklerine gelince, genel kavramda iki yanlış bilgi vardır.

1-İsim hanesine anahtar kelimeyi yazmak
2-Yabancı sitelerden alınan linkler fayda sağlamaz

1: İsim hanesine kelime yazmayın, yazmazsanız daha kolay yükselirsiniz. Peki google nerden bilecek anahtar kelime mi isim mi olduğunu? Elbette bilir. Hatta Facebook bile biliyor google kadar olmasa da. Anahtar kelimenizi yazıp yazmamayı basit olarak facebook üzerinde test edebilirsiniz. Örneğin kelimemiz flash oyun. Kaydol seçeneğine isim yerine flash soyisim yerine oyun yazın. Facebook size o kelimenin isim olmadığını söylüyor ise, yazmamanız faydalıdır. Çünkü sistem tanıyordur. Yorumlarda default id ler var.

İsim
email
site
mesaj alanı

Bir yorumun gerçekten kaale alınası ciddi bir yorum olduğunu anlamak aslında sistemin gözünde kolay. İsim gerçekten bir isim mi? Mail sahte mi? Bu yüzden yorum atarken, gerçek isimler ve mail adresleri yazmanız çok yararlı olacaktır. Mail adresi konusunu hala test ediyorum. net olarak emin değilim henüz, bu yüzden her ihtimale karşı yazmanızı öneririm. Ama isim alanlarına anahtar kelime yazmak, ben yaptım ben burdayım demektir arama motorları için. Sonuç itibari ile, 500 yorum atacağınıza 10 yorum yazın. Yorumunuz gerçekten yorum olsun, teşekkürler yazmayın sadece. Hatta soru sorun (ki cevap yazsınlar, buda sayfa index ini arttırır linkiniz de orada olduğundan size de fayda sağlar) Aynı url yi iki kere kullanmayın.

1-domain
2-domain
3-domain

gibi sitelere kopyala yapıştır url göndermeyin

1-domain/akategori
2-domain/bkategori
3-domain/ckategori

Şeklinde yorum bırakın.