Merhaba arkadaşlar . Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile bir çok yenilikler geliyor . Bu yenilikler gün geçtikçe artıyor. Bunları takip etmek zor olabiliyor . Yeni paylaşım yaptıklarını , örnekler sunduklarını gibi bir çok şeyden habersiz kalabiliyoruz . Bir tasarımcı , bir arayüz geliştirmeni , bir web tasarımcı için bu çok zahmetli ve gerekli bir uğraş halindedir. Paylaşımlarını beğendiğiniz, , takip etmek istediğiniz siteleri takip etmekte zorlanıyor musunuz? Evet diyorsanız FeedDemon programını sizlere öneririm . Ben kullanıyorum , çokta memnunum .
Ufakta bir anlatım yapalım ,nedir , ne işe yarar?
FeedDemon sayesinde takip etmek istediğiniz siteleri rss yardımıyla kolaylık takip edebilirsiniz. Bu sayede teknolojiden haberdar olabilir , yenilikleri takip edebilirsiniz. Peki FeedDemon’a nasıl ulaşabilirim? Evet FeedDemon programı ücretsiz bir yazılımdır . Bu yüzden resmi sitesinden indirebilir ve çalışmalarınıza başlayabilirsiniz. Programı FeedDemon.Com adresinden ulaşabilirsiniz.
Dosyayı indirdikten sonra kuruluma başlayabiliriz.
İlk aşamada lisans sözleşmesini kabul ediyoruz ve “Next” diyoruz.



Yükleme işlemi bittikten sonra karşımıza aşağıda ki gibi bir pencere gelecektir. Finish diyip kurulumu kapatıyoruz .



Kurulum işlemimiz bitti . Şimdi programın içeriğine göz atalım .



Programımızın genel görünümü yukarıda ki gibidir. Örnek olması için bir adet rss eklenmesini göstereceğim . Ben örnek için SanalKurs.NET adresini seçiyorum . Footer’da bulunan RSS ikonuna tıklayıp SanalKurs.Net’in rss adresini alıyorum. Aldıktan sonra bir kaç ayrı yol ile ekleme yapabiliyoruz . Bunlar nasıl gibi bir soru oluşmuş olabilir kafanızda . Hemen o yolları da anlatayım ;
1- File menüsüne tıklayarak açılan menüden “New Subscriptions” diyoruz. Açılan pencereye otomatik olarak kopyaladığımız adresi kendi getiriyor.
2- CTRL+N kısayolu ile bu pencereye erişebiliriz.
3- Subscribe tıklayarak daha son ”New Subscriptions” diyebiliriz.


4- Subscription yazısının üstüne gelip Sağ Tık > ”New Subscriptions” diyebiliriz.



Hangi seçenek kolayınıza geliyor ise o yolu tercih edebilirsiniz. Tercihimizi yaptıktan sonra karşımıza gelen pencere aşağıda ki gibidir.



İleri ileri diyerek işlemleri tamamlıyoruz. İşlemler bittikten sonra sağ kısımda eklediğimiz siteyi/siteleri bulabiliriz. Başlığımızın sağ kısmında ise okunmayan konu sayısı yazmaktadır . Orta kısımda ise konu başlıkları gelmektedir . Başlıklara tıklayarak konuları program üzerinden okuma hakkına sahipsiniz.



Daha sonra eklediğiniz RSS’leri arkadaşlarınız ile de paylaşabilirsiniz. Bunu nasıl mı yaparız? Bu da basit .
File menüsü altından Import/Export seçeneğine gelip “Export Feeds” diyoruz .



Karşımıza gelen pencereden “All” diyerek daha sonra “OK” butonuna basıyoruz . İsmimizi verip kaydediyoruz . Kayıt işlemi bittikten sonra bu dosyamızı arkadaşımıza verebiliriz. Peki arkadaşımız bunu nasıl programına ekleyebilir?
Bunu da basit bir yol ile yapalım .
File > Import/Export seçeneği altından ”Import Feeds” diyoruz.Daha sonra aşağıda resimdeki gibi seçeneğimizi seçip aldığımız Feed’leri kendi programımıza çekmiş oluyoruz.



Umarım sizlere faydalı olur .
RSS ile Web Site Takip Etme