Almina adlı üyeden alıntı

Gerçekten de bilgilendirici bir mesaj olmuş teşekkür ederim öncelikle. Bir haber domainim, hatta içerisinde bir kaç da haberim var; ama zor bir iş olduğunu biliyorum, editörlerle çalışmayı sevmeyen, her işini kendisi yapmaya çalışan, 10'dan fazla sitesi olan biri olarak haber işiyle uğraşmak zor olacağı için vazgeçtim gibi bir şey oldu zaten.
Diyelim ki bir ajansa üye olduk; bu sadece tek bir site için geçerli değil mi farklı siteler için anlaşma sağlanamıyor; ve mesela şunu diyemiyoruz sanırım: ''Ben sizin gönderdiğiniz haberlerden günde sadece 5'ini yayınlayacağım, bunun için fiyatı düşürün...''
Detaylı anlattığınız için soruyorum, bilgi sahibi olmak adına... Teşekkürler şimdiden

tabiki istediğinizi sorabilirsiniz memnuniyetle cevaplarım

1-özellikle 10 kadar siteniz var ise bence bu işe bulaşmayın derim diğer sitelerler ilgilenemeyecek hala gelebilirsiniz hele diğer sitelerden az çok gelir elde ediyorsanız
2-üyelik bir tek site için geçerli diye biliyorum ancak ben ikinci bir site açsam yeniden abone olurmuyum olmam kendi sitemden en kötü link ile alırım haberleri

3-sadece 5 haber değilde tavsiyem şu olabilir tek bir konuya odaklanabilirsiniz örnek sadece asayiş haberleri yada sadece ekonomi bunları alabiliyorsunuz o zaman fiyat düşüyor sadece 1 katagori(domain isminizede uyumlu bir katagori varsa daha güzel olur)
4-bir başka seçenek ise yerel haber yapmak yine örnekleyelim sadece denizli haberleri bu günde ortalama 40-50 haber demek bunuda düzenli girerseniz ortalama 3-4 yada maksimum 5 saatinizi alır toplam buda fiyatı düşürür sadece denizli haberlerini almak daha ucuzdur hepsini almaktan