BAHTİYAR PALTACI ,açık kaynak kodlu bir blog yazılımı olarak tanıtılan ancak günümüzde birçok amaç için kullanılabilen wordpress hakkında alanında ses getiren 2 kitap yazdı.Amatörlere, orta seviye kullanıcılara ve ileri seviye kullanıcılara hitap eden bu 2 kitap,uygulamalı oluşu sayesinde yeni tasarımlar geliştirmeyi kolaylaştırırken kullanıcılardan da büyük ilgi gördü.Yazarımız yoğun çalışma programı esnasında bizleri kırmayıp vakit ayırdı.
Huzurunuzda kendisine teşekkür ederiz.
İnternet dünyasıyla ne zaman tanıştınız?
Yanlış hatırlamıyorsam 7 yaşında bilgisayar kullanmaya başlayıp 11 yaşında internete girmeye
başlamıştım. Tabi o zamanlar oyunlar1.com’dan çıkmazdık.
Neden WordPress’i Tercih ettiniz?
HomeOffice olarak çalıştığım zamanlar kendime bir web sitesi yapmayı düşünürdüm ve basit bir blog için WordPress’i kurdum. Daha sonra WordPress’in kullanım kolaylığı ve istediklerimin çoğunu karşılaması beni WordPress’i iyice öğrenip profesyonel tasarımlar çıkarmaya kadar sürükledi.
Açık kaynak kodlu yazılımlar hakkında internette yazılan bir sürü döküman var.Siz kitapyazmaya nasıl cesaret ettiniz,Çekinceleriniz var mıydı?
Çekincelerim vardı açıkcası. WordPress’in kitap olarak piyasaya sunulmasının pek talep edilmeyeceğini düşünürdüm. Bi kaç yazarla bu durumu konuştum onlardan da aynı cevabı aldım. Daha sonra fazla üstünde durmadım, fakat içimde bir yazma isteği her zaman vardı. Bir gün bu isteğe sonunda cevap verdim ve şuan iyi ki de yazmışım.
WordPress yerli ve yabancı birçok tasarımcıyı ve kullanıcıyı cezbetti ve müthiş bir sektör oluştu.Siz WordPress’in geleceğini nasıl görüyorsunuz?
WordPress ile profesyonel işler yapılır fakat hazır sistem olmasından dolayı çoğu kişi ön yargı ile yaklaşıyor ve doğal karşılıyorum. Eğer WordPress kurumsal anlamda sağlam bir adım atıp blog yazılımı olarak tescillenmekten kurtulursa o zaman daha çok tercih edileceğini her zaman
savunurum.
Bildiğimiz kadarıyla kitabınız kullanıcılardan büyük bir ilgi gördü.Bu veya başka bir konuda yeni kitap çalışmalarınız var mı ?
Çalışmalar her zaman vardır.
Kitabınız sayesinde her seviyeden kullanıcı rahatlıkla tasarım yapabilir mi ?
Kimse yoğurdum ekşi demez ama ben açık olacağım. Bu soruyu bir okurum da aynı şekilde sordu ve ben işini göreceği yanıtını verdim. Aldıktan 1 hafta sonra bana teşekkür maili attı ve okuyup uygulamalı olarak çalıştığını söyledi…
WordPress’in bu kadar çok beğenilmesi ve kullanılmasını neye bağlıyorsunuz?
Blog olarak ; Kolay kullanım ve kaliteli bir seo yapısı
Profesyonel olarak ; Profesyonel temalar ile kurumsal ve kişisel işlerinizi karşılaması ve yine
kaliteli bir seo yapısı
Okuyucularımıza ve bize söylemek istedikleriniz var mı ?
Beni bu söyleşi ile şereflendiren arkadaşlara teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Biz Teşekkür ederiz.
KODLAB Yayın sponsorluğunda Bahtiyar Paltacı‘nın “Her yönüyle WordPress” isimli kitabı için çekiliş düzenlemekteyiz.
Ayrıntılı Bilgi : http://wmaraci.com/forum/cekilis-yarismalar/yonuyle-wordpress-kitabi-cekilisi-70545.html
Kaynak:Bahtiyar Paltacı ile Wordpress Hakkında Söyleyişimiz
TeknolojiVakti Sundu