Bu konuda verilecek cevapların tümü klişedir. Örneğin, Öncelikle cache sisteminin sağlıklı çalışıp çalışmadığını teyit edin. Eklentilerinizi teker teker kapatıp hangi eklentinin işlemcinizi yoğun kullandığını tespit edin.
Header.php, sidebar.php, footer.php vs.. bunlardaki sorguları minimuma indirin. Yani elle html olarak girin. (Wordpress'in default temasıda olsa bu işlemi yapmanız gerek. Diğer temalarla defaultun arasında değişen şey sadece temanın fonksiyonları arttıkça sorguların artmasıdır. Default temada da sorguları azaltmak gerekli.)
Bu işlemleri yapıpta hala aynı problemi yaşıyorsanız, aldığınız hosting hizmetiniz yetersiz demektir. Unutmayınki Wordpress hala işlemciyi çok fazla yoruyor.
Bende aynı sorunları yaşamıştım zamanında. Yukarıda sözünü ettiğim işlemleri yaptıktan sonra, ilk önce hosting paketini yükselttim, kapasite artınca vpsye geçtim. bir süre sonra orasıda yetmedi sonra vdsye geçtim...

Ek Olarak: Ek olarak; asla Akismet eklentisini kullanmanızı tavsiye etmem. İşlemciyi aşırı derecede yoruyor.