http://www.webadam.com/knowledgebase.php?action=displayarticle&id=198

Sitemi nasıl hazırlayabilirim?

Öncelikle bu işe yeni başlıyorsanız http://www.evrsoft.com/ ya da http://www.coffeecup.com/designer/ gibi bir yazılım kullanarak sitenizi hazırlamalısınız. Eğer tasarımı kendiniz yapmak istemezseniz wordpress,i joomla, gallery gibi hazır scriptleride kullanabilirsiniz. Size kayıt emailinizde gönderilen username ve password u kullanarak http://siteadınız.sitewebadam.com adresine login olduktan sonra "Yazılım" başlığı altında bulunan Fantastico linkine tıklıyoruz. Karşımıza Fantastico ekranı geliyor. Listeden örnek olarak Joomla kurulumu yapalım. Script listesinden Joomla'yı buluyor ve tıklıyoruz. Karşımıza çıkan pencerede "New Installation" linkine tıklıyoruz. Kurulum formunu doldurmamız gerekli.

Install on domain: Scriptin kurulacağı domain
Install in directory: Scriptin kurulacağı dizin.Eğer ana dizine kurulacaksa boş bırakın (farklı bir klasör altına kurduğunuz durumda bir siteye birden fazla script kurabilirsiniz)

Administrator-username: Admin kullanıcı adı (yeni bir isim belirleyin)
Password: Admin şifresi (yeni bir şifre belirleyin)

Site name:Site ismi
Admin full name: Tam adınız
Admin e-mail: e-mail adresiniz
Preferred Language: Tercih edilen dil

Formu yukarıdaki bilgiler ile doldurduktan sonra altta bulunan "Install Joomla" butonuna tıklıyoruz.Böylece kurulum işlemi başlıyor ve "Finish Installation" butonuna basarak kurulumu tamamlıyoruz.

Son olarak da ekranımıza kurulum özeti geliyor ---> Buradaki bilgileri dikkatlice not alın

Sitenize http://siteadınız.sitewebadam.com adresinden erişebilirsiniz

Hosting kontrol paneline http://siteadınız.sitewebadam.com:2082 adresinden erişebilirsiniz (Size kayıt emailinizde gönderilen username ve password u kullanarak)

Scriptinizin yönetim paneline ise kurulum özetindeki bilgiler ile erişebilirsiniz. Örnek Ana dizine kurulan bir wordpress scriptinin yönetim paneli erişim adresi http://siteadınız.sitewebadam.com/wp-admin/ olacaktır. Aynı şekilde bir joomla scriptinin yönetim paneli adresi http://siteadınız.sitewebadam.com/administrator/ olacaktır