selamim
http://mehmetcabar.com/
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Endüstri Mühendisliği
-
-
Ad Soyad
M** C**
-
-
-
Ticaret
32, (%100)
Türk yapımı temalara baktığımda hep genellikle üst tarafta menü, alt alta sıralanmış ve sürekli aynı özelliklerin konduğu bölümler(Yazar, okuma, kategori, devamını oku), sonra bileşen alanında hep aynı bileşenler. Hep iki sütunlu temalar yapılıyor. Ayrıca sadece rengi değiştirilip biraz şekil verilerek satışa çıkarılıyor.
Örneğin kişisel blog sahipleri hep teknoloji bloglarının temalarına falan sahip. Neden türklerin yaptığı temalar farklı olmuyor. Daha kişisel olmuyor. Tek bir kalıptan çıksa diyorum.
Örnek vermek gerekirse Minisel Teması gayet hoş bir tema. Kişisel bir tema. Farklı, sıradan değil.
Sanırım hayal gücümüz biraz eksik. Yaratıcılığı sevmiyoruz. Şeffaf temalar yapamıyoruz.Mesela ilk portal teması çıktı sonra diğer temalar görüntü olarak neredeyse aynısıydı.
Arkadaşlara tavsiyem yabancı temalara bakıp esinlenmeleri. "İmovasyon" güzel ama fazlası zarar diye düşünüyorum
2 kişi bu mesajı beğendi.
Trustflow 42 Kaliteli Kişisel Blog: www.mehmetcabar.com | Mutluluk Satıcısı
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
themeforestte binbir çeşit tema var ama hiçbiri beş para etmez. valla ben memnunum Türklerin yaptığı temalardan.
4 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Wordpress Tema Yapımcısı
-
-
Ad Soyad
B** i**
-
-
-
Ticaret
23, (%100)
Ben size söyleyeyim nedenini, ülkemizde bir tasarımcı ne zaman standart dışı bir tasarım yapsa o hor görülüyor, tasarım beş para etmez şeklinde yorumlar geliyor, haliyle tasarımcıların da standartların dışına çıkma cesareti kalmıyor. Öncelikle ülkemizde sıradışı tasarımlara yapılacak yorumlara farklı bir bakış açısı getirilmeli ki, tasarımcılar sıradışı temalar yapma konusunda istekli olsunlar.
3 kişi bu mesajı beğendi.
selamim
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Endüstri Mühendisliği
-
-
Ad Soyad
M** C**
-
-
-
Ticaret
32, (%100)
burakisci adlı üyeden alıntı
Ben size söyleyeyim nedenini, ülkemizde bir tasarımcı ne zaman standart dışı bir tasarım yapsa o hor görülüyor, tasarım beş para etmez şeklinde yorumlar geliyor, haliyle tasarımcıların da standartların dışına çıkma cesareti kalmıyor. Öncelikle ülkemizde sıradışı tasarımlara yapılacak yorumlara farklı bir bakış açısı getirilmeli ki, tasarımcılar sıradışı temalar yapma konusunda istekli olsunlar.
Haklı olabilirsin. Tek tip gitme alışkanlığımız değiştirilmeli.
selamim
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Endüstri Mühendisliği
-
-
Ad Soyad
M** C**
-
-
-
Ticaret
32, (%100)
burakisci adlı üyeden alıntı
Mesela kendimden örnek vereyim,
baharat temasının index kısmını görmüşündür. Sırf o kısmı o şekilde yaptım diye bir ton eleştiri geldi özel olarak, neymiş efendim standart temalarda ki gibi yapsaymışım o kısmı daha iyi olur diyorlar. Burada da tasarımcının çalışma azmi ve yaratıcılığı istemeden de olsa yok oluyor.
Binlerce iyi dönüş alsan bile tek bir kötü dönüş etkili olabiliyor. Senin temalarının takipçisiyim. Sürekli olarak şeffaf bir yapıya gidiyorsun. Bence sen ve diğer tasarımcılar yeniliklere daha çok açık olmalısınız. Eleştiren eleştirsin sizi.
ugur
Lorem ipsum...
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Çünkü hitap ettiğimiz kitle kısıtlı. Temaları tasarlarken kullanışlı olması mecburi olabilir diyebilirim.
Farklı tema yapıyorsun Ziyaretçiler ne yapacağını şaşırıyor. Fazla kafa yormak istemiyor. Farklı olsa öldürülecekmiş gibi bir hava var. Bence bu alıcı veya kullanıcıların fazla tasarım görmemesinden kaynaklı.
Herkes Evet, temaların görünüşü değişmeli diyebilir ancak uğraşmaktan çekinir. Çünkü emeğinibn karşılığını alamamaktan korkar.
1 kişi bu mesajı beğendi.
http://oguzhans.com