lostyazilim
tr.link

Wordpress Temaları Neden Standart

16 Mesajlar 3.402 Okunma
acebozum
tr.link

selamim selamim http://mehmetcabar.com/ Kullanıcı
    • Üyelik 24.07.2012
    • Yaş/Cinsiyet 34 / E
    • Meslek Endüstri Mühendisliği
    • Konum Denizli
    • Ad Soyad M** C**
    • Mesajlar 261
    • Beğeniler 104 / 60
    • Ticaret 32, (%100)
    Türk yapımı temalara baktığımda hep genellikle üst tarafta menü, alt alta sıralanmış ve sürekli aynı özelliklerin konduğu bölümler(Yazar, okuma, kategori, devamını oku), sonra bileşen alanında hep aynı bileşenler. Hep iki sütunlu temalar yapılıyor. Ayrıca sadece rengi değiştirilip biraz şekil verilerek satışa çıkarılıyor.

Örneğin kişisel blog sahipleri hep teknoloji bloglarının temalarına falan sahip. Neden türklerin yaptığı temalar farklı olmuyor. Daha kişisel olmuyor. Tek bir kalıptan çıksa diyorum.

Örnek vermek gerekirse Minisel Teması gayet hoş bir tema. Kişisel bir tema. Farklı, sıradan değil.

Sanırım hayal gücümüz biraz eksik. Yaratıcılığı sevmiyoruz. Şeffaf temalar yapamıyoruz.Mesela ilk portal teması çıktı sonra diğer temalar görüntü olarak neredeyse aynısıydı.

Arkadaşlara tavsiyem yabancı temalara bakıp esinlenmeleri. "İmovasyon" güzel ama fazlası zarar diye düşünüyorum
    olesore kontdraweb

kişi bu mesajı beğendi.

Trustflow 42 Kaliteli Kişisel Blog: www.mehmetcabar.com | Mutluluk Satıcısı
    wmaraci
    reklam

demreli demreli WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 29.03.2011
    • Yaş/Cinsiyet - / E
    • Meslek
    • Mesajlar 588
    • Beğeniler 47 / 103
    • Ticaret 0, (%0)
    themeforestte binbir çeşit tema var ama hiçbiri beş para etmez. valla ben memnunum Türklerin yaptığı temalardan.
    melankolia dlkrnugur Bilmece

kişi bu mesajı beğendi.

burakisci burakisci Wordpress Tema Yapımcısı Kullanıcı
    • Üyelik 16.10.2011
    • Yaş/Cinsiyet 28 / E
    • Meslek Wordpress Tema Yapımcısı
    • Konum İstanbul Anadolu
    • Ad Soyad B** i**
    • Mesajlar 1897
    • Beğeniler 371 / 522
    • Ticaret 23, (%100)
    Ben size söyleyeyim nedenini, ülkemizde bir tasarımcı ne zaman standart dışı bir tasarım yapsa o hor görülüyor, tasarım beş para etmez şeklinde yorumlar geliyor, haliyle tasarımcıların da standartların dışına çıkma cesareti kalmıyor. Öncelikle ülkemizde sıradışı tasarımlara yapılacak yorumlara farklı bir bakış açısı getirilmeli ki, tasarımcılar sıradışı temalar yapma konusunda istekli olsunlar.
    macuroma ResulCoskun Furkan KAYA

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 24.07.2012
    • Yaş/Cinsiyet 34 / E
    • Konum Denizli
    • Ad Soyad M** C**
    • Mesajlar 261
    • Beğeniler 104 / 60
    • Ticaret 32, (%100)

burakisci adlı üyeden alıntı

Ben size söyleyeyim nedenini, ülkemizde bir tasarımcı ne zaman standart dışı bir tasarım yapsa o hor görülüyor, tasarım beş para etmez şeklinde yorumlar geliyor, haliyle tasarımcıların da standartların dışına çıkma cesareti kalmıyor. Öncelikle ülkemizde sıradışı tasarımlara yapılacak yorumlara farklı bir bakış açısı getirilmeli ki, tasarımcılar sıradışı temalar yapma konusunda istekli olsunlar.

Haklı olabilirsin. Tek tip gitme alışkanlığımız değiştirilmeli.

wmaraci
    wmaraci

• Üyelik 16.10.2011
    • Yaş/Cinsiyet 28 / E
    • Konum İstanbul Anadolu
    • Ad Soyad B** i**
    • Mesajlar 1897
    • Beğeniler 371 / 522
    • Ticaret 23, (%100)

selamim adlı üyeden alıntı

Haklı olabilirsin. Tek tip gitme alışkanlığımız değiştirilmeli.

Mesela kendimden örnek vereyim, baharat temasının index kısmını görmüşündür. Sırf o kısmı o şekilde yaptım diye bir ton eleştiri geldi özel olarak, neymiş efendim standart temalarda ki gibi yapsaymışım o kısmı daha iyi olur diyorlar. Burada da tasarımcının çalışma azmi ve yaratıcılığı istemeden de olsa yok oluyor.

• Üyelik 24.07.2012
    • Yaş/Cinsiyet 34 / E
    • Konum Denizli
    • Ad Soyad M** C**
    • Mesajlar 261
    • Beğeniler 104 / 60
    • Ticaret 32, (%100)

burakisci adlı üyeden alıntı

Mesela kendimden örnek vereyim, baharat temasının index kısmını görmüşündür. Sırf o kısmı o şekilde yaptım diye bir ton eleştiri geldi özel olarak, neymiş efendim standart temalarda ki gibi yapsaymışım o kısmı daha iyi olur diyorlar. Burada da tasarımcının çalışma azmi ve yaratıcılığı istemeden de olsa yok oluyor.

Binlerce iyi dönüş alsan bile tek bir kötü dönüş etkili olabiliyor. Senin temalarının takipçisiyim. Sürekli olarak şeffaf bir yapıya gidiyorsun. Bence sen ve diğer tasarımcılar yeniliklere daha çok açık olmalısınız. Eleştiren eleştirsin sizi.

• Üyelik 16.10.2011
    • Yaş/Cinsiyet 28 / E
    • Konum İstanbul Anadolu
    • Ad Soyad B** i**
    • Mesajlar 1897
    • Beğeniler 371 / 522
    • Ticaret 23, (%100)

selamim adlı üyeden alıntı

Binlerce iyi dönüş alsan bile tek bir kötü dönüş etkili olabiliyor. Senin temalarının takipçisiyim. Sürekli olarak şeffaf bir yapıya gidiyorsun. Bence sen ve diğer tasarımcılar yeniliklere daha çok açık olmalısınız. Eleştiren eleştirsin sizi.

İşte ilk başlarda bende öyle düşünüyordum ancak öyle olmuyor, sen gidip saatlerini bir tema için harcıyorsun hatta benim 14 saat aralıksız bir tema üzerinde çalışmışlığım bile var ancak temayı paylaştıktan sonra gelen bu gibi eleştiriler, büyük bir moral bozukluğu yaratıyor insanda.

Kin Kin Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
    • Üyelik 05.03.2012
    • Yaş/Cinsiyet 30 / E
    • Meslek Öğrenci
    • Konum Kahramanmaraş
    • Ad Soyad ** **
    • Mesajlar 223
    • Beğeniler 5 / 39
    • Ticaret 1, (%0)

demreli adlı üyeden alıntı

themeforestte binbir çeşit tema var ama hiçbiri beş para etmez. valla ben memnunum Türklerin yaptığı temalardan.

Aynen :)

Okeskin Okeskin SUPREMACY Kullanıcı
    • Üyelik 12.01.2012
    • Yaş/Cinsiyet 30 / E
    • Meslek Web
    • Konum Kocaeli
    • Ad Soyad O** K**
    • Mesajlar 880
    • Beğeniler 836 / 288
    • Ticaret 18, (%100)
    Burada bende bu konu hakkında bahsettim ama çoğunluk işi maddiyata bağladı ve insan gibi tartışamadığımızı düşündüğüm için uzatmadım...

Konuda da söylemiştim, ücretli temalar bile ahım şahım değil...Kabullenemiyoruz fakat yaratıcılık eksikliği var çoğunluğumuzda. Acı ama gerçek... Yetenekli arkadaşlarda emek hırsızlarından şikayetçi fakat kendi çizgisini çizip o yolda yürüseler sıkıntı olmayacak.
    selamim

kişi bu mesajı beğendi.

iyi.

ugur ugur Lorem ipsum... Kullanıcı
    • Üyelik 29.02.2012
    • Yaş/Cinsiyet 28 / E
    • Meslek Öğrenci
    • Konum Ankara
    • Ad Soyad O** S**
    • Mesajlar 490
    • Beğeniler 52 / 65
    • Ticaret 0, (%0)
    Çünkü hitap ettiğimiz kitle kısıtlı. Temaları tasarlarken kullanışlı olması mecburi olabilir diyebilirim.

Farklı tema yapıyorsun Ziyaretçiler ne yapacağını şaşırıyor. Fazla kafa yormak istemiyor. Farklı olsa öldürülecekmiş gibi bir hava var. Bence bu alıcı veya kullanıcıların fazla tasarım görmemesinden kaynaklı.

Herkes Evet, temaların görünüşü değişmeli diyebilir ancak uğraşmaktan çekinir. Çünkü emeğinibn karşılığını alamamaktan korkar.
    selamim

kişi bu mesajı beğendi.

http://oguzhans.com
    wmaraci
    wmaraci
    Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al