Ali Burak adlı üyeden alıntı

çoğu film sitesi mail adresini siteye koyar ve yayınladığı filmlerin yayınlanmasını istemeyen kişiler mail yoluyla bildirir benim bildiğim.

Bu işlem eğerki videoyu kendi sunucunuzda barındırmıyorsanız olur filmi başka siteye yüklersiniz yapımcı şirketlerin telif haklarını ku-oruyan kurumlar var bu kurumlar sizinle iletişime geçer ve videonun silinmesini ister sizde silersiniz.

Filmleri kendi sunucunuzda barındırmanın hiçbir mantığı yok neden derseniz türkiyede film sektörü sıkıntılı bir sektör her hafta bana mail geliyor şu filmde telif var kaldırın diye filmleri kendi sunucumda barındırmadığım için mahkeme olayıyla karşılaşmıyorum. Fakat siz filmleri kendi sunucunuzda tutarsanız sizin yerinize direk sunucu şirketinize mail atarlar ve sunucunuzu kapattırırlar tek filmden tüm sunucudaki filmler yedeksiz silinebilir böyle bir risk mevcut..

Hadi filmler silinmedi diyelim ve filmleri yüklediniz Orjinal boyutlarda 1080p bir film 5 6 GB lık bir alan tutuyor 2000 Film 10 TB Lık bir alan gerektiriyor yurtdışı lokasyon sunucularda HDD Sorunu yaşamazsınız fakat HDD sizin işinizi görmez neden derseniz hat uzunluğundna dolayı sitenizdeki kişiler filmleri izlemekde problem çıkar bir film 4 5 saatte açılmaz 100 Mbit paylaşımsız bir hat almanız gerekebilir bunu yurtdışındaki DC ler sağlamıyor adamlar max 10 Gbit lik portlar veriyor fakat tüm makinalar aynı porttan geçtiği için hız problemi çok yaşanıyor. Paylaşımsız hattı türkiyeden alabilirsiniz fakat bir sunucuya 100 Mbit paylaşımsız hat alırsanız en az aylık 1000 TL yi gözden çıkarmalısınız ki zaten türkiyede dc ler film yüklemeye izin vermiyor.

Sadede gelecek olursak sunucuya film yüklemenin hiçbir mantığı yok neresinden tutarsanız elinizde kalıyor ha bende para çok derseniz de yurtdışından bir blok sunucu alıp 1 GBit hattı tek başınıza forse edebilirsiniz.

İyi Çalışmalar Dilerim...

Ek Olarak:

HayLaz adlı üyeden alıntı

Telif hakkı sorunu yaşayacağınızı düşünmüyorum sürekli takip ettiğiniz mail adresini sitede yayınlarsanız.Ordan zaten size ulaşırlar ve uyarı verirler sizde zaten hemen kaldırırsınız Sıkıntı olmaz yani Direkt olarak yasal işlem başlamaz diye biliyorum Şimdiden hayırlı olsun başarılar

Yanlış biliyorsunuz o olay sadece filmleri vk youtube facebook vs gibi sitelere yüklerseniz geçerli adamlar sizinle sadece linki silmeniz için iletişime geçiyor eğerki filmi kendi sunucunuzda tutarsanız direk dc ile iletişime geçip sunucunu kapatırlar.