BiMaster006 adlı üyeden alıntı

Böyle bir görüşe katılmıyorum. Bu uygulama sadece dijital kimlik işlemlerini hızlandırmak için yapılacak. Devlet olması gerekeni yapıyor. Devlet durup dururken kimlikleri değiştiriyor ee Banane o zaman benim cebimde kimliğim zaten var param cebime battı mı ? madem devlet bunu böyle olmasını istiyor o halde de taşın altına elini koymuş doğru olanda bu baltalamaya hiç gerek yok... Fotoğrafçılara sadece kimliğe fotoğraf gerektiği için gidildiğini kabul edenler varsa, geçtiği her fotoğrafçının önüne 5 * 10 lira bıraksın. Çünkü 75 milyon insanın ceplerinde nüfus cüzdanları zaten var, ee bu durumda fotoğrafçılar iş yapamıyor anlamına mı geliyor ? Alakasız düşüncelerin peşinden gitmek yerine kendi düşüncelerini ortaya koyabilmeli insan. Ülke olarak her fırsattan nemalanmak istiyoruz bu tip provakosyonlara aldırmayınız..

Ben 700 lira maaşla çalışıyor olsam 6 - 7 kişilik bir ailem var ise 60 - 70 TL fotoğrafa para ödemem gerekecek.. Gitti maaşın o ay ki % 10 kısmı Eh be kardeşim Vatandaşa da yazık !!

Ek Olarak:

Sen her ay kazandığın para ile
1- her hangi birinin ev kirasını ödüyo musun
2- her gün bir başkasının cocuguna süt alıyomusun
3- her ay başkasının elektrik faturasını ödüyo musun
4- her ay başkasının giderlerine katkı sağlıyor musun ?

Bize ne kardeşim senin stopajından ? stopaj senin ticaret yaptıgın dükkanına ait 3 ayda bir ödemen gereken vergin çok zor geliyorsa zaten işletmeciliği bırakmalısın, ssk primlerini kendin için ödüyorsun dilersen ödemeyebilirsin. Her ay maaş vermek çalıştırdığı işçinin üzerinden para kazanan insanların işidir işçi çalıştıran kişi o işçinin üzerinden para kazanıyor demektir. Herkesin ticari faaliyetlerine saygımız var ayrıca bizde esnaflık yapıyoruz. Her işletmenin gelir durumuna göre gideri var....


Pek esnaf ağzı ile konuşmamışsınız. Siz sanırım yardım kuruluşu sahibisiniz. :)
İşte bende onu belirttim yukarıda, gelir durumuna göre gider vardır iyi okuyamamışsın. Adamın harcamasına göre fiyat politikası var. Bu kadar abartılacak bir yazıya da gerek yoktu. Geçmişte bir sorun yaşadın sanırım fotoğrafçılarla !