Logo sizi veya firmanızı temsil eden yazı,şekil,amblem,maskot tasarımlarının birleşiminden oluşan bir temsili görseldir.Bu görsel kullanım alanına göre tasarlanır.Photoshop da yapılan logolar pixel tabanlı olduğu için eğer baskı da kullanacaksanız tercih edilmez.İnternet ortamında kullanılacaksa herhangi bir sorun olmaz ve photoshop da tasarlayıp kullanabilirsiniz.
Baskı için ise vektörel programlar illustrator ve corel draw gibi programlar tercih edilir.Bu programlar ile yapılan tasarımlar istenilen ölçüde küçülebilir veya büyüyebilir görüntü kalitesinde bozulma olmaz.
Logo yaptırmak istiyorsanız iki seçeneğiniz var ya tasarım programı yükleyip kendiniz yapacaksınız yada bu işin uzmanı olan birine yaptıracaksınız.
Kendiniz yapmak isterseniz tasarım programı bilginiz ve tasarım yeteneğiniz kadar bir şeyler yapabilirsiniz.Uzman bir tasarımcı ile çalışırsanız hayalinizdekinden daha iyi bir logoya sahip olabilirsiniz.
tasarımcıya yaptırmak istediğinize karar verdiyseniz şunlara dikkat etmelisiniz
-Ne kadar süredir bu işi yapıyor referansları var mı?
-Ticaretindeki yorumları incelediniz mi?
-Açmış olduğu konuları incelediniz mi?
-Tasarım için hangi programları kullanıyor?
-Ödeme nasıl olacak?
-Seçenek sunuyor mu?
-İş sonrası da destek alabilecek miyim?
-Her istediğim format da tasarımı alabilecek miyim?
gibi soruları sorup cevaplara göre seçim yapmanızda fayda vardır.
Ne istediğinizi tam olarak ifade etmeden tasarımcıya işi bırakıp sen uzmansın yap bir şeyler tavrı içinde olmayın.Tasarımcı oldukça fazla seçenekten size uygun olanı yapmak ister ve ne istediğinizi önemser.O yüzden mümkün olduğu kadar bilgi verin ki istediğiniz tasarıma kısa sürede ulaşın.Birçok referansı olan kendini kanıtlamış bir tasarımcıya "yap bir görelim görmeden ödeme yapamam" derseniz bu doktora "sen bir ameliyatımı yap iyileşecek miyim bakalım ona göre ödeme yapayım" demekten farksızdır.
Peki tasarımcı ile anlaştım bana örnekler sundu ben bu tasarımın orjinal mi yoksa internetten bulunan bir görselle mi yapıldığını nasıl anlarım?Bunun için google görsel aramalarını kullanıyoruz nasıl yapıldığını aşağıdaki videoda anlatmaya çalıştım o şekilde aratarak size sunulan tasarımın orjinalliğini kontrol edebilirsiniz.

Kaynak:ebloog.net