-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Blogger
-
-
Ad Soyad
F** Ö**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Bence devlet tek tip fotoğraf olması açısından böyle bir uygulamaya gitti.
Are you alright?
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bakti devlet 70 milyon nufus var her sene 150-200 milyon fotograf vesikalik cekiliyor hemen el atalim dediler :) Yakinda her seye el atarlar
Haa birisi fotografcilarin 15 TL almasini elestirmis fotografci vardir fotografci vardir ornegin bizim bir abimiz fotografci okula geldi ve ben bu sinifin fotografini cekmem dedi. Adam psikopat bazi kriterleri var fotograf basina 50 TL istiyor ayrica o seciyor cekecegi kisileri :) Birde fotografci var az bir sey para harcamis sanattan haberi yok cekiyor 3-5 bir sey 10 TL ye veriyor :)
ChuckBartowsKi
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Kamu
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Niye devlet çekmesin ki. Bir de git fotografçı bul bekle falan falan. Zaman kaybı. Yerinde uygulama olmuş uygulayacaklarsa.
Sırf hükümete muhalefet olmak isteyenler için birebir bir konu, başka birşey değil. Emin olun ben çekmiyorum git vesakalık getir deseydi devlet, bu fotografçılarda çekinin diyenler "öyle şey olur mu devlet niye var ki bir fotografı bile çekemiyor" diyeceklerdi. :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
Elbet birgün...
bsakizli
Bilgisayar Programcısı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Yönetim Bilişim Sistemleri Uzm
-
Ad Soyad
B** S**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
devlet artık tüm işini kendi çatısı altında yapmayı planlıyor herşey olsun istiyor..
Kaplan
ahmetkaplan.net
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
User Interface Designer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Bence devletin bu yaptığı mantıklı bir uygulama. Fotoğraf yok git çektir gel. E ne oldu? kafadan en az 30dk zaman kaybın gitti, sıran gitti vs. Devlet içeri de düğün fotoğrafları, kına fotoğrafları çekmeyecek ki sadece kimlik, pasaport vs için kullanılcak olan resimlerin çekimi için pratik amaçlı makine kullanacak. Bu kadar abartmaya ver yansın yapmaya gerek yok. Sadece kimlik fotosu çekerek mi çalışıyor bu fotoğrafçı dükkanları. Bilmem kaç mp akıllı cihazların da satışına yasak konulsun, fotoğraf basan yazıcılara yasak konulsun o zaman.
Bence mantıklı ve kullanışlı.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirici / Youtuber
-
-
Ad Soyad
K** P**
-
-
-
Ticaret
46, (%100)
umut61 adlı üyeden alıntı
Konu yıllık fotoğrafı olunca her fotoğrafçının kendi kriteri var. bi şişlide çekildiğin fotoğraf ile çağlayanda çekildiğin fotoğraf arasında dağlar kadar fiyat farkı var inan bana şişlide fotoğrafçı 18 bin TL kira ödüyor Çağlayanda ise 6 Bin lira pahalı olmasının tek sebebi bu... bi şekilde o kirayı çıkaracak adamlar :) bu konudaki amaç devlet büyüklerinin akrabalarına bu işi peşkeş çekmesini engellemektir.
Hocam benim bulunduğum ilçade dükkan kirası 300 lira ama fotoğrafçı öyle bir bedel alıyorki bu tarz fotolarda. O adam 8 sene dükkan kirası ödemez. Çok masum bir durum değil yani yaptıkları.
Abone Ol : www.youtube.com/@kerimpotuk
yemre
UI Designer and Front-End Developer.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
UI Designer and Front-End Deve
-
-
Ad Soyad
Y** C**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Devlet bunun da maliyetini düşünmek zorunda. Daha önce arkadaş da yenilemiş tek tip fotoğraf için de gerçekten güzel bir uygulama olmuş bence.
Piyasa o kadar iç içe girmiş ki kimse kimsenin işine karışmasın gibi bir durum artık günümüzde mümkün değil :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Türkçe Öğretmeni
-
-
Ad Soyad
E** B**
-
-
-
Ticaret
25, (%100)
Ösym bürolarında zaten bu uygulama senelerdir var. Anlık olarak dijital ortama aktarılması gereken fotoğrafları fotoğrafçıdan istemek saçmalık olurdu. Ayrıca düğün fotoğrafçılığında söylenenlere sonuna kadar katılıyorum. İnsanlar bir kez evleniyorlar diye resmen keriz yerine koyuluyorlar. 20 tane fotoğrafa 400-500 lira istemek ne ya? Hiç bir sektörde bu kadar yüksek kar oranı yok. Önceden herkes fotoğrafçıya muhtaçtı hadi o zaman millet mecburdu o paraları ödemeye. Şimdi ne demeye bu fotoğrafçıların yüksek fiyat tutkusu? Fiyatlandırma konusunda bence fotoğrafçılar hem kendilerini öldürmeyecek hem de vatandaşı mağdur etmeyecek bir fiyat listesi oluşturmalılar.Yoksa sizin de dediğiniz gibi hiçbir şeyden ekmek yiyemezler. Elin üniversitelisi gelir düğünü o çeker, evine fotoğraf baskısı yapan yazıcı alan kendinin, eşinin, dostunun fotoğraflarını basar. Sektör böylece yok olur gider. Ama makul fiyat + kaliteli hizmet verildiğinde kimse kalkıp da ne üniversiteliye düğünü çektirir ne de yüzlerce lira para verip yazıcı alır.