Google’ın son olarak duyurduğu Penguen Algoritması. Google bu algoritma ile sitelerin en büyük düşmanını açıkladı; Doğal olmayan linkler…

Panda algoritmasında, üzerinde durulan en önemli noktalar; kopya içerikler ve web sitelerinden çıkan alakasız linklerdi. Penguen güncellemesi ile hedef doğal olmayan backlinklere sahip siteler oldu. Google artık alakasız sitelerden alınan backlinkleri kolayca tespit ederek alakasız backlinklere sahip siteleri arama sonuçlarında gerilere düşürüyor. Doğal olmayan yollardan backlink sağlayan siteler Google tarafından cezalandırılıyor.

Bir kullanıcı olarak, Google üzerinde bir sorgu yaptığınızda önünüze gelen sonuçların en doğru siteler olmasını istersiniz, backlinki fazla olan siteler olmasını değil.. Penguen algoritması bu noktada devreye girerek aşırı backlink ile haksız kazanç sağlayan siteleri temizliyor.

Google algoritmalarını ve güncellemelerini anlamak isteyenler, bunu bir yemek tarifi olarak düşünebilirler. Bir malzemeyi bile olması gerekenden fazla koyduğunuz takdirde yemeğinizi mahfedebilirsiniz.

Penguen algoritmasının sitenizi olumsuz yönde etkilemesini istemiyorsanız sitenizde bulunan kuşkulu linkleri temizlemelisiniz.

Google’ın sitenizdeki bağlantılara kuşkulu olarak bakacağı durumları özetle inceleyelim :

Sitenize gelen doğal olmayan link sayısı
Spam Yorumlar: Yorum bölümünde veya kullanıcı bilgileri içerisinde anahtar kelime kullanılarak backlink sağlamak.
Düşük kaliteli veya Google tarafından cezalandırılmış sitelere giden bağlantılar
Aynı IP üzerinden verilen bağlantılar
Düşük kaliteli dizin siteleri
Link tarlası durumda olan sayfalar
Gizli bağlantılar
Doğal olmayan footer linkler