lostyazilim
tr.link

Devlet Fotoğraf Çekmesin

39 Mesajlar 6.525 Okunma
acebozum
tr.link

kerimptk kerimptk Youtuber Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirici / Youtuber
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** P**
  • Mesajlar 1440
  • Beğeniler 194 / 234
  • Ticaret 46, (%100)
Yuh arkadaş o kadar olumsuz yorumun içinde bir sefer dönüpte bu insanlar haklı olabilir diye düşündünmü hala gelmiş savunma yapmaya çalışıyorsun. Cevap vermek yerine hata verede diye düşünün bir ya. Allah aşkına biraz düşünün.

Abone Ol : www.youtube.com/@kerimpotuk
wmaraci
reklam

umut61 umut61 Grafiker Kullanıcı
  • Üyelik 17.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ü** Ç**
  • Mesajlar 138
  • Beğeniler 28 / 16
  • Ticaret 2, (%100)

kerimptk adlı üyeden alıntı

Yuh arkadaş o kadar olumsuz yorumun içinde bir sefer dönüpte bu insanlar haklı olabilir diye düşündünmü hala gelmiş savunma yapmaya çalışıyorsun. Cevap vermek yerine hata verede diye düşünün bir ya. Allah aşkına biraz düşünün.

Ben bu işten ekmek yiyorsam bu işi savunurum ben esnafım sizin gibi pc başında akşama kadar oturan adamlardan değilim dostum. Bu iş tartışma işidir. kabul edersin veya etmezsin. ben vesikalığı 15 liraya çekiyorum devlet 10 liraya çekiyor. senin beğenmediğin vesikalığı ben tekrar ücretsiz çekiyorum devlet gene 10 lira alıyor. bişeyleri atıp tutarken araştırıp konuşursanız konunun ne olduğunu anlayabilecek duruma gelirsiniz.

yaşınıza bakıyorum çoğunuz 22 25 araşı daha ekmek kavgası vermemiş kişilersiniz. İnsallah sizde bu durma düşersiniz.

• Üyelik 19.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** P**
  • Mesajlar 1440
  • Beğeniler 194 / 234
  • Ticaret 46, (%100)

umut61 adlı üyeden alıntı

Ben bu işten ekmek yiyorsam bu işi savunurum ben esnafım sizin gibi pc başında akşama kadar oturan adamlardan değilim dostum. Bu iş tartışma işidir. kabul edersin veya etmezsin. ben vesikalığı 15 liraya çekiyorum devlet 10 liraya çekiyor. senin beğenmediğin vesikalığı ben tekrar ücretsiz çekiyorum devlet gene 10 lira alıyor. bişeyleri atıp tutarken araştırıp konuşursanız konunun ne olduğunu anlayabilecek duruma gelirsiniz.

yaşınıza bakıyorum çoğunuz 22 25 araşı daha ekmek kavgası vermemiş kişilersiniz. İnsallah sizde bu durma düşersiniz.

Sen bu cevab verdikten sonra bu piyasadan çokda fazla bir süre ekmek yiyemeyeceğini belli ettin dostum. Sana hayırlı işler. Daha çok beklersiniz müşteri gelsin diye.

• Üyelik 17.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ü** Ç**
  • Mesajlar 138
  • Beğeniler 28 / 16
  • Ticaret 2, (%100)

Sen bu cevab verdikten sonra bu piyasadan çokda fazla bir süre ekmek yiyemeyeceğini belli ettin dostum. Sana hayırlı işler. Daha çok beklersiniz müşteri gelsin diye.

Benim ekmeğimi Allah c.c. veriyor. Senin veya başkasının demesiyle ekmek yiyememe olayı olmuyor dostum bu iş rızık ve mücadele işidir. Ben gerekeni yaparım ekmeğimin mücadelesini veririm, senin gibiler ise yorum yapar klasik Türk muhalefeti serbest kürsü....

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 19.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** P**
  • Mesajlar 1440
  • Beğeniler 194 / 234
  • Ticaret 46, (%100)

umut61 adlı üyeden alıntı

Benim ekmeğimi Allah c.c. veriyor. Senin veya başkasının demesiyle ekmek yiyememe olayı olmuyor dostum bu iş rızık ve mücadele işidir. Ben gerekeni yaparım ekmeğimin mücadelesini veririm, senin gibiler ise yorum yapar klasik Türk muhalefeti serbest kürsü....

Sen burda hiç birimizi tanımıyorsun benim bilgisayar başında neden oturduğumu bilmiyorsun yada ekmek kavgası verip vermediğimi insanları küçümsemeyi bırak ve bu kadar muhalefet neden oluyor bir düşün. Bu kadar kendinizi beğenmiş olmayın. Ekmek kavgasına başlamanın yaşımı varmış

• Üyelik 17.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ü** Ç**
  • Mesajlar 138
  • Beğeniler 28 / 16
  • Ticaret 2, (%100)

Sen burda hiç birimizi tanımıyorsun benim bilgisayar başında neden oturduğumu bilmiyorsun yada ekmek kavgası verip vermediğimi insanları küçümsemeyi bırak ve bu kadar muhalefet neden oluyor bir düşün. Bu kadar kendinizi beğenmiş olmayın. Ekmek kavgasına başlamanın yaşımı varmış

Ben buradaki herkesin ne iş yaptığını biliyorum. Herkes çıtasına göre konuşur...

jasper jasper WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek öğrenci
  • Mesajlar 262
  • Beğeniler 17 / 46
  • Ticaret 0, (%0)
ya bu konu ne kadar saçma sapan yere geldi. bu muhabbet zırvalıktan başka birşey değil. bulgaristandayım ve burada resmi işlerde devlet kendi fotoğraf çekiyor. ama her yer burada fotoğrafçı şimdi düşünelim acaba bu neden türkiyede problem oluyor?
cevap çok basit. fotoğrafçılığı sadece vesikalık fotoğraf çekme olarak tanımlayanlardan bence. fotoğrafçı demek sadece 2 tane vesikalık fotoğraf çekmek olsaydı her önüne gelen fotoğrafçı olsaydı nerede kalırdı üniversite vs.? ne bölümünü okudun ne bi eğitim aldın. o yüzden fotoğrafçılık nedir bilmiyorsun...
kerimptk

kişi bu mesajı beğendi.

favoridus.com

exorcist26 exorcist26 Türkçe Öğretmeni Kullanıcı
  • Üyelik 16.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Türkçe Öğretmeni
  • Konum Van
  • Ad Soyad E** B**
  • Mesajlar 388
  • Beğeniler 37 / 78
  • Ticaret 25, (%100)
Bir zamanlar Osmanlıdaki hattatlar da işimizi elimizden alacak diye kitap yazılmasını kolaylaştıracak çağın icatı matbaayı ülkeye sokturmamışlardı. Bizdeki insan mantığı üzerinden yüzlerce sene de geçse maalesef aynı kalıyor. Devlet insanları fotoğrafçı fotoğrafçı gezmesin diye, anında dijital ortama aktaralım vatandaş yorulmasın diye bir şey yapıyor. Şak diye fotoğrafçılar ayaklanıyor. Sebep? Siz devletin ne yaptığını bırakın bir kenara , kendinizi bu sanat için ne kadar geliştirdiniz bunlara bakın. Photoshop öğrenip iki tane efekt, bir tane çerçeve, arkaplan ekleyen ülkede kendini fotoğraf sanatçısı ve meslek erbabı sanıyor. Gerçek fotoğrafçılık bunlar mı sizce? Mesleğin gidiş hattı sadece bir kurumdan gelecek vesikalık fotoğrafa mı bağlandı? Eğer böyleyse gerçekten o sektör bitmiş demektir. Çünkü fotoshopu iyi kötü çoğu insan kullanıyor, herkesin elinde 10, 15 mp kamera da var. İyi kötü baskı yapan bir de fotoğraf yazıcısı alınır. Herkes olur bir fotoğrafçı. Fotoğrafçılık bir meslek olmanın yanında bir sanat dalıdır. İşin sanat kısmına vakıf olamayan, yeteneği bilgisi olmayanlar zaten bundan 15-20 sene bu piyasada ekmek yiyemeyecek. Her devlet dairesi vatandaşı uğraştırmamak için aynı bu şekilde koyacak makinesini, hatta yetmezse prof fotoğrafçı tutup bünyesinde çalıştıracak. Bu bir hizmettir. Kimse de hizmete karşı çıkamaz. Madem çok iyi fotoğrafçısınız sizin hiç korkmanıza gerek yok. Sanatınıza güvenen zaten size gelir. Bu konu neden bu kadar korkutuyor ki sizi?
kerimptk

kişi bu mesajı beğendi.

Ulusoy Ulusoy Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 18.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 348
  • Beğeniler 107 / 74
  • Ticaret 0, (%0)
Biraz derleme yaptımda ;

Devlet hem zaman kaybını, hem insanların cebini düşünmüş.Bu vatandaşa hizmet.

Konuyu açan arkadaş da diyor ki, zaman kaybetsinler, 5 lira fazla ödesinler ama ben ekmek yiyeyim.

Aslında oda haklı ekmek kavgası ama şimdi bizde neden fazla ücret verelim diyoruz.Bizde haklıyız.Devlette hem zaman kaybı olmasın hemde uygun olsun hemde devlet kazansın diyor eee devlette haklı.

Sonuç olarak bence arkadaşın üzerine daha fazla gitmeyelim.Onunla aynı fikirde olanlar desteklesinler.Olmayanlarda yazmasın olsun bitsin.Konu tartışmaya döndü.Eleştiriden çıktı.

Ben sonuna kadar seni destekliyorum.Çünkü, ekmek kavgası veren insanları seviyorum ;)

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al