Merhaba değerli okurlarım…Bu yazımda sizlere wordpress’te popüler yazıları nasıl çekebileceğimizi anlatacağım.Tabi önce bunu yapmak için wordpress‘te apayra bir şey gerekmiyor.Her zaman bildiğimiz bir şeyi kullanacağız.Zaten yayınladığım tüm makalelerde buna dikkat ettim.Wordpress ahım şahım bir şey değil.Temeli aldıktan sonra gerisi sizin hayalgücünüze bağlı.

Evet şimdi bizim olayımıza geçelim.Çoğumuz Wp-Postviews eklentisini kullanıyordur.Bu eklenti yazılarımıza views diye özel alan açıyor ve yazı her okunduğunda bu özel alanın değerini 1 arttırıyor.Ben daha önce wordpress yazıları özel alana göre sıralama diye bir konu açmıştım.Burada özel alana göre yazıları çekiyorduk.Şimdi de aynısını yapacağız.views özel alanına göre yazılarımızı çekeceğiz ve olay bitecek.Hemen wordpress kodlarımızı vereyim.

En Çok Okunanlar

7);$args = array('meta_key' => 'views', 'orderby' => 'meta_value_num');
$metayaGore = get_posts( $args ); foreach( $metayaGore as $post ) : ?>
// Buradan itibaren sizin kodlarınız başlıyor. -www.ismailbayram.net

// Burada da sizin kodlarınız son buluyor. -www.ismailbayram.net

numberposts = 7 yazan yere kaç tane listelenmesini istiyorsanız o kadar yazın.Diğer açıklamaları kodların arasında açıklama satırı şeklinde yazdım.Farklı kodlar arıyorsanız wordpress kod arşivi sayfama bakabilirsiniz.
Umarım faydalı olmuştur.

Kaynak : Wordpress Popüler Yazılar