lostyazilim

Bunun Sonuçu Ne Olur ? Seo Açısından

9 Mesajlar 996 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

HasanEksi HasanEksi Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Bursa
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 608
  • Beğeniler 85 / 113
  • Ticaret 5, (%100)
Merhaba Arkadaşlar Teknoloji Bloguna sahibim ve günlük ziyaretçilerim 300-400 arası değişirken 1300 oldu. Şimdi diyeceksiniz sorun ne sorun da tam burada başlıyor arkadaşlar

Siteye gelenlerin %90'nı sadece bir yazıyı okuyor.

Ve ortalama süre günlük normalde 3 ile 4 dakika arasında değişirken dün 1 dakika 5 saniye bu gün ise öğlene kadar 54 saniye oldu.

Benim aklıma ilk biri botla saldırıyor geldi ama sadece bir yazıyı okuyor ve gelen tüm herkes arama motorlarından geliyor.

Size sorum arkadaşlar böyle bir ziyaret artışının siteye her hangi bir açıdan zararı olur mu ? Olursa neler yapmalıyım ?

Uzman arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

http://awesomescreenshot.com/0eb1193y4e

http://awesomescreenshot.com/0e3119407b
BiMaster006

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

Almina Almina WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / K
  • Meslek Genel olarak makaleci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 1072
  • Beğeniler 111 / 212
  • Ticaret 2, (%100)
SEO uzmanı değilim ama, edindiğim tecrübeye göre size kısa bilgi verebilirim diye düşünüyorum:
Sitenizdeki ziyaretçi artışı muhtemelen sizi Alexa'da iyi bir yere getirecek; (şu anda olduğunuzdan daha iyi) Bunun sonucu olarak farklı konularınızda da olduğunuz sıralardan biraz daha yükseğe çıkacaksınız. Ziyaretçi sayınızda farklı konular için de artış gözlemlemeye başlayacaksınız.
Biz genelde düşüşleri gördüğümüz için yükselişler aklımızda soru işareti yaratıyor, haklısınız. Bence şu anda yapmanız gereken, sitenize günde bir özgün yazı giriyorsanız bunu 2'ye, 2özgün yazı giriyorsanız da 3'e çıkartmalı; yükselişinizi sağlam şekilde sürdürmelisiniz. Eğer bu şekilde yaparsanız sitenizin ortalama ziyaretçi sayısı, bana göre, 1000'in altına düşmeyecektir.
Kolay gelsin.

• Üyelik 12.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Bursa
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 608
  • Beğeniler 85 / 113
  • Ticaret 5, (%100)

Almina adlı üyeden alıntı

SEO uzmanı değilim ama, edindiğim tecrübeye göre size kısa bilgi verebilirim diye düşünüyorum:
Sitenizdeki ziyaretçi artışı muhtemelen sizi Alexa'da iyi bir yere getirecek; (şu anda olduğunuzdan daha iyi) Bunun sonucu olarak farklı konularınızda da olduğunuz sıralardan biraz daha yükseğe çıkacaksınız. Ziyaretçi sayınızda farklı konular için de artış gözlemlemeye başlayacaksınız.
Biz genelde düşüşleri gördüğümüz için yükselişler aklımızda soru işareti yaratıyor, haklısınız. Bence şu anda yapmanız gereken, sitenize günde bir özgün yazı giriyorsanız bunu 2'ye, 2özgün yazı giriyorsanız da 3'e çıkartmalı; yükselişinizi sağlam şekilde sürdürmelisiniz. Eğer bu şekilde yaparsanız sitenizin ortalama ziyaretçi sayısı, bana göre, 1000'in altına düşmeyecektir.
Kolay gelsin.

Hocam eyw öncelikle yardım ettiğin ve yorum yaptığın için ... Benim canımı sıkan durum çoğu kişinin aynı yazıyı okumasından eğer bir sorun olmazsa daha iyi ;) Zaten her gün 1 yazı giriyoruz hocam sitede 4 yazar bulunmakta hepimizde okula gidiyoruz.Fakat yazı kalitesini arttırmak için uğraşıyoruz.Tekrar yorumunuz için teşekkürler...

Almina Almina WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / K
  • Meslek Genel olarak makaleci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 1072
  • Beğeniler 111 / 212
  • Ticaret 2, (%100)

Teknoloji Hocam adlı üyeden alıntı

Hocam eyw öncelikle yardım ettiğin ve yorum yaptığın için ... Benim canımı sıkan durum çoğu kişinin aynı yazıyı okumasından eğer bir sorun olmazsa daha iyi ;) Zaten her gün 1 yazı giriyoruz hocam sitede 4 yazar bulunmakta hepimizde okula gidiyoruz.Fakat yazı kalitesini arttırmak için uğraşıyoruz.Tekrar yorumunuz için teşekkürler...

İşte o tek konu sınırını aşarsınız dediğim şekilde yaparsanız. Yoksa o konudaki sıralamanız düştüğünde, mecburen ziyaretçi sayınız da düşer, bu noktada sorun yaşarsınız. Onun içindi verdiğim öneriler. Rica ederim bu arada...
HasanEksi

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

nega nega Siz bilirsiniz.. Kullanıcı
  • Üyelik 17.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum Osmaniye
  • Ad Soyad N** G**
  • Mesajlar 729
  • Beğeniler 404 / 127
  • Ticaret 0, (%0)
Ziyaretçi nereden gelirse gelsin gerçek olduğu sürece iyidir diye biliyorum. Benim de bazı yazılarım normalin üzerinde ziyaretçi çekiyor. Hiçbir sorun yaşamıyorum ama o yazılarını farkedip de sıralamada önüne geçecek şekilde biri çalarsa hit kaybı yaşarsın. Başka da bir sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum.

www.nebigarci.net (Link yok, eski usül kopyala-yapıştır)

BiMaster006 BiMaster006 Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 01.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek WebMaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 91
  • Beğeniler 35 / 21
  • Ticaret 2, (%100)
Sizinle kelime bazlı rekabet içerisinde olduğunuz rakiplerinizden bir tanesi, blogunuza REF saldırısı yapmakta.. Sonucu ne olur derseniz. Sıralamanızı kaybetcek 2. 3. sayfalardan yer seçmek, kaderinize razı olmak zorunda kalcaksınız..

AhmetOztasci AhmetOztasci WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek asfwf
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 906
  • Beğeniler 199 / 232
  • Ticaret 11, (%100)
Gelen hitler hangi ülkeden acaba ona bakarmısın ? Tahminimce google üzerinden linkinizi alıp herhangi bir programdan hit gönderiyordur, bir an önce kaynağını bulmalısın.

boş çuval dik durmaz

• Üyelik 12.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Bursa
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 608
  • Beğeniler 85 / 113
  • Ticaret 5, (%100)

Kreasyon adlı üyeden alıntı

Gelen hitler hangi ülkeden acaba ona bakarmısın ? Tahminimce google üzerinden linkinizi alıp herhangi bir programdan hit gönderiyordur, bir an önce kaynağını bulmalısın.

Hocam gelen ziyaretçilerin hepsi Türkiye'den gözüküyor. Her hangi bir bot mu pek anlayamadım yazıyı 2 sayfadan oluşturdum. 2. sayfayı da geziyorlar bazen.Bunu yanın da hep farklı aramalarla geliyorlar. Kaynağı nasıl bulacağım bilemiyorum sizce zararı var mıdır ?

Ek Olarak:

BiMaster006 adlı üyeden alıntı

Sizinle kelime bazlı rekabet içerisinde olduğunuz rakiplerinizden bir tanesi, blogunuza REF saldırısı yapmakta.. Sonucu ne olur derseniz. Sıralamanızı kaybetcek 2. 3. sayfalardan yer seçmek, kaderinize razı olmak zorunda kalcaksınız..

Bu nasıl sistem bu saldırıyı önlemenin her hangi bir yolu bulunmamakta mıdır ? Ziyaretçiler hep farklı aramalar ile geliyorlar ve Türkiye'den ? yardımcı olursanız sevinirim.

AhmetOztasci AhmetOztasci WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek asfwf
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 906
  • Beğeniler 199 / 232
  • Ticaret 11, (%100)

Teknoloji Hocam adlı üyeden alıntı

Hocam gelen ziyaretçilerin hepsi Türkiye'den gözüküyor. Her hangi bir bot mu pek anlayamadım yazıyı 2 sayfadan oluşturdum. 2. sayfayı da geziyorlar bazen.Bunu yanın da hep farklı aramalarla geliyorlar. Kaynağı nasıl bulacağım bilemiyorum sizce zararı var mıdır ?

Ek Olarak:

Bu nasıl sistem bu saldırıyı önlemenin her hangi bir yolu bulunmamakta mıdır ? Ziyaretçiler hep farklı aramalar ile geliyorlar ve Türkiye'den ? yardımcı olursanız sevinirim.

Hocam google.com.tr'den gelmesi ziyaretçinin Türk olduğu anlamına gelmiyor, biraz kurcala.

boş çuval dik durmaz
wmaraci
Konuyu toplam 4 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 4 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al