Ahmet Hocam selamlar,

4-5 aylık bir sitem var. Siteyi açar açmaz yerli ve yabancı bloglardan yorum backlink çalışması yaptım. Şu anda bunun yanlış olduğunu fark etmiş durumdayım. Ancak siteme makul uzunluklarda; metin, resim veya video içerikli yazılar girmekteyim. Kendim yazıyorum içerikleri çoğunlukla. Site 2 aylıkken PR5 oldu sonra PR4'e indi. Şu anda haftada 3-4 yeni yazı girmekteyim. Anahtar kelimemde Google sıralamalarında site bir var bir yok. Bazen 1. sayfada en altta çıkıyor, çoğunlukla 2. sayfada ortalarda yer alıyor, bazen de hiç görünmüyor. Anahtar kelime öbeklerinde ise 1. sayfa orta ve üst sıralarda yer alıyor.

Benim çözemediğim mesele şu ki; bu site Google tarafından bir tavır görmekte midir, görmemekte midir? Yani anahtar kelimede bir dalgalanma içerisinde iken anahtar kelime içeren öbeklerde daha kalıcı ve istikrarlı bir seyir görülmesi normal mi?

Son olarak da "yanlış başlangıç yüzünden bu siteye emek vermeye devam etmek beyhude bir çaba" mı dersiniz yoksa "her ne kadar başlangıçta hata yapmış olsan da doğru yoldasın, böyle devam" mı dersiniz ?