Linksiz siteler olması ile alakası yok. Link kalitesi ile de alakası yok. Yaptığımız büyük yanlışlardan kaynaklanıyor. O da siteden link çıkışı olmaması. Google, her makale için en az 1 link çıkışı arar. Bunu vermeyenlerin sitelerine iyi gözle bakmaz. Binlerce içerik girip, özellikle teknoloji blogları için söylüyorum, bu içeriklerde samsung, apple, iphone gibi kelimeleri kullanan ama herhangi bir link çıkışı olmayanlar sıkıntı çekeceklerdir. Yeni algoritma anladığım kadarı ile yazınızı tarayıp anlamlandırabildiği kelimeleri çıkartıyor, ki genellikle bunlar büyük markalar, bu markalara ait siteler olup olmadığınızı test ediyor, değilseniz yazı kaynağına ulaşmaya çalışıyor, ama ulaşamıyor. Bu da büyük sıkıntı.
Webmasterların artık pagerank muhabbetinden çıkıp, içeriklerini kaynakları ile sağlamlaştırmaları gerektiğini düşünüyorum.
Bir de anahtar kelimeler olayı var, binlerce çeşit anahtar kelime yazıyorsunuz, ama bu anahtar kelimelerin sayfalarınızda kullanım oranı çok düşükse, sıkıntı oluşturur. Ben her zaman kullanmamaktan yanayım, ama kullanılıyorsa da, hemen hemen her sayfada 1 kere geçicek kelime kullanılmalı.