FilmlerBizden adlı üyeden alıntı

tecrübeyle sabit olarak şunu söylyebilirim; kim ne der bilmem ama gugılın sosyal ağları salladığı yok. hemde hiç yok. siteme 100 kişi giriyorsa sosyal ağlardan geliyorsa buna karşılık 1 gugıldan geliyor.oda zaten herkesin sitesine gelir.
ama diğer dediklerine katılıyorum.
bir deneyin söylediğimi. hiç sosyal medyada yayınlamayın ziyaretçi gelmesin. bakalım gugıl küsecekmi... hiç sanmıyorum. herkesin söylediği sosyal ağ olayıda sanırım haddinden fazla abartılmış. hiç bir çalışma yapılmamış, sosyal ağlarda var olmayan bir site aynı içerik ve .com domainle 1/10 az hit alıyorsa bu yararlıdır demek anlamsız olur. zaten gugılın algoritmasıda algoritma olsaydı pr yi bile bu şekilde kolay aşılır yapmazdı. ve ayrıca algoritması algoritma olsaydı iki günde bir yeni bi güncelleme yapmazdı. tamam gelişen çağ, sektör vs.. ama gugıl sektöre yön vermeye çalışır algoritmalar çıkarırsa bu herşeyi bozar. o yüzden artık ne seo ile alakalıyım nede gugıldan hit gelsi diye.


Yanılırsın sosyal ağları google sallıyor , twitter facebook gibi mecra hesaplarımızın bile pr değeri trustrank değeri var. Senin bir konunu trustrank değeri yüksek bir kaç kişi twitterda falan paylaştığında nasıl da saatler içinde en üst sıraya çıktığına sen bile şaşırırsın.

Hem sana gelen ziyaretçiden google a ne ? Ben bir çok günde 15-20-30k hit yapan hitin hepsini de facebookdan bi şekilde çeken site biliyorum ve google da kendi kelimelerinde ortada yoklar . Sen kasmışsın sayfa beğendirmiş üye çekmişsin o sayfadan link vermişsin kullanıcı gelmiş sitene hit olmuş bu önemsiz google için. Önemli olan kullanıcı beğenmiş senin linkini kendi duvarında paylaşmış başkalarına da sunmuş o gelmiş o da beğenmiş o da arkadaşlarına önermiş . Önemli olan bu .

Bu sorun yaşayan arkadaş da sadece sende yada bir kaç kişide sorun yok genel bir sorun var . 1 Martta uyarılar vesaire gelmeye başladı yenileme sürecine gidildi ne yapılıyorsa artık 3 Martta süreç net başladı 6 Martta 30k dan 1k ya düşen siteler oldu 20k dan 3k ya düşenler oldu tabi bunun yanında da 1k dan 5k ya çıkanlar oldu . Hiti değişmeyen arkadaşım yok gibi bişey. Özgün içerikle de alakası yok bu değişimin , a sitesi kelimede 5. sırada b sitesi a sitesinden herşeyi komple botla çekiyor ilk 100 de yokken 7. sıraya geldi. Yani bunu özgünlükle açıklayamayız . Fakat bu bot kullanan b sitesinin herhangi bir backlinki olmadığını farkettim . Bu parayla alınan anlaşılan linklerle alakalı bir durum diye düşünüyorum bu yüzden. Ayrıca hitini çok çok katlayan birisi de bu ay başı backlinklerini kaldırtmıştı ödeme yapmayıp. Linkleri kaldırınca yükselişe geçti .