Özgün tema , kaliteli css ,w3 hatasız vs :)
Bu bahsettiklerinizin çok ciddi bir etkisi olduğunu düşünmüyorum hocam.
Günümüzde site içi seo'yu hazır olarak gelen eklentiler ve yazılımlar hallediyor zaten. Wordpress için all in one seo eklentisi ve sitemap eklentisi, vbulletin için vBSEO eklentisi ve sitemap eklentisi gibi. Bu yüzden insanımız site içi seo'dan çok site dışı seo'ya ve sosyal medya optimizasyonuna yöneliyor. Özellikle SMO (sosyal medya optimizasyonu) günümüz için çok önemli hale gelmeye başladı. Bu yüzden konuda yazdığın maddelere ek olarak SMO'ya önem vermenizi, facebook, twitter, google+, quup ve benzeri popüler sosyal medya sitelerini kullanmanızı öneririm.
Sosyal medya ve çeşitli alanlarda paylaşılan içerik oldukça değer kazandı doğal backlink olarak algılanıyor dolayısı ile faydalı bir yapıya sahip. Fakat sizin de dediğiniz gibi önce site içi optizmasyonu yapılması gerekiyor.
En çok yaptıklarımızı yazayım:
Özgün makale girişi. (Herhangi bir alıntı olmadan teknolojiyle ilgili haberler paylaşıyoruz, en önemli ve en sık yaptığımız şey bundan dolayı "özgün makale girişi" olmakta.)
Sosyal medya (Web sitemizde bir haber yayınladıktan sonra o haberi birçok sosyal ağda paylaşıyoruz. Paylaştığımız sosyal ağlar: Twitter, Facebook, FriendFeed, quup, Pinterest, Google+. Bunların hepsinde tek tek paylaşım yapmaktayız (bir tek Twitter'da otomatik paylaşıyor).
YouTube (Video yükledikten sonra açıklama kısmına bağlantı ekliyoruz)
Güzel bir konu olmuş, teşekkürler.
Özgün makale girişi. (Herhangi bir alıntı olmadan teknolojiyle ilgili haberler paylaşıyoruz, en önemli ve en sık yaptığımız şey bundan dolayı "özgün makale girişi" olmakta.)
Sosyal medya (Web sitemizde bir haber yayınladıktan sonra o haberi birçok sosyal ağda paylaşıyoruz. Paylaştığımız sosyal ağlar: Twitter, Facebook, FriendFeed, quup, Pinterest, Google+. Bunların hepsinde tek tek paylaşım yapmaktayız (bir tek Twitter'da otomatik paylaşıyor).
YouTube (Video yükledikten sonra açıklama kısmına bağlantı ekliyoruz)
Güzel bir konu olmuş, teşekkürler.
Kesinlikle katılıyorum hocam çok çok önemli unsurlar.
Açık konuşmak gerekirse hız ve seo optimizasyonları yapılmış bir tema ve özgün içerik ile belirli bir zaman nadas'tan sonra istediğiniz yere gelebilirsiniz.2 yılı geçen yaklaşan blogculuk deneyimim bana bunu öğretti.
Blog çalışmalarında spam oldukça yaygınlaştı ve bu alanda aşırı derecede rakip varken gündemi yakalamak ve bu doğrultuda bir başarı yakalamanın bende zor olduğunu düşünüyorum lakin elde edilecek bir kaç yöntem ile beraber çok kısa bir zaman dilimi içinde arama motorlarında geçici olarak liderlik yakalanıyor spam blogların tekniği olarak piyasada hala varlığını sürdüren bir backlink yöntemi var.
sendekilere ek olarak forumlarda özgün makaleni kaynak olarak belirtip paylaşmakta var
Buna pek katılmıyorum çünkü dış linkler sitenizin değerini kaybettiriyor ve alıntı yapılan metnin arama motorundan gelen botlar tarafından algılandığını görecek olursak karşı tarafa sağlanan faydadan başka bir artı değeri yok.
Çok gerekmedikçe böyle bir şey yapılması taraftarı değilim.