Ben de kurtuldum o meretten. 1 buçuk yıl olacak yakında :)
Eski yazımdan alıntı yaptım.
Sigarayı Bırakmanın 7 Yolu

1- Sigaradan kurtulmak için kendinize bir tarih belirleyin. Tam bir tarih olsun. Örneğin, yarın yani “22 mart 2012′ de sigaradan kurtulacağım” diyebilirsiniz.
2- Aynanın karşısına geçin. Kendinizle yüzleşmelisiniz. En azından 3 kere “artık sigara kullanmayacağım” demelisiniz.
3- Eğer bu konuda size eşlik edebilecek birisi varsa, beraber bir tarih belirleyip o günden itibaren sigaradan kurtulun. Anneniz, babanız, eşiniz veya yakın bir arkadaşınız olabilir bu kişi.
4- Sigara kullanmayacağınız ilk gün, en sevdiğiniz içecekle kahvaltınızı yapın.
5- Sigaradan arındığınız zaman, belirli tarih aralıklarıyla kendinize bir ödül verin. Birinci günün akşamı, seviyorsanız eğer dondurma yiyin mesela.Bir ay sonra küçük bir yaş pastayla kendinizi ödüllendirin. Bunun gibi, kendinizi ödüllendirerek başarınızı kutlayın.
6- Yoğun stres altındaysanız, sigarayı bırakmayı ileri bir tarihe erteleyin. Örnek verecek olursak; muhasebeci iseniz, beyannamelerin verileceği hafta sigarayı bırakmayı denememeniz daha mantıklı olur. Başarı elde etme şansınız düşecektir, çünkü.
7- Son ve en önemli madde olarak şunu belirteyim. Asla pes etmeyin. “3 gün sigara içmedim ama tekrar başladım, bırakmam imkansız” gibi konuşmalarda bulunmayın. Tekrar tekrar deneyin. Uyumadan önce ılık bir duş alın. Bu sizi rahatlatır.