olkunmustafa adlı üyeden alıntı

Öncelikle sormam gerek Metabox eklemeyi ve veritabanı kaydını yapmayı tam olarak biliyor musun.

Eğer tam anlamıyla bilmiyorsan önce bunu çözmek gerek. Eğer biliyorum dersen diğer aşmaya geçebilirsin.

Anlattığın olay iki şekilde de yapılabilir. Resimde gösterdiğin örnek metabox değil formatlar. Metabox ile de olur. Bunla da olur.

Sormam gereken diğer soru. özet göstermeyi ve yazının tamamını göstermeyi biliyor musun. Eğer bunları bilmiyorsan bunu da halletmek gerekir.

Senin yorumundan sonra gerekli yardımı yapacağım. Çok basit bir uygulama.

Ben seni bekleyemem kardeş dersen; format ları yazı alanına ekledikten sonra şu makaleyi inceleyebilirsin.

http://codex.wordpress.org/Post_Formats

Hocam güzel bir açıklama yapmışsınız bunun için öncelikle size teşekkür ediyorum.

metaboxın kodları elimde mevcut yazıya yazdırma kodlarıda mevcut elimde yani metabox ile tablolar hazırladığım oldu

ben o yazının tamamı ve özet olayınıda yazdırmayı biliyorum content ve excerpt kodları ile
ben dün bir kod buldum bu Bağlantı, Müzik, Video, Galeri yazıyor ve ben buna bunlar dışında birşey ekliyemiyorum yani Portfolyo ekleyemiyorum. Birde ekrana yazdırdığım zaman her satırı için tek tek echo yazmam gerekiyor
yani aşağıda örnek vereyim

add_theme_support('post-formats', array( 'gallery'));

bu kodda gallery yerine portfolyo yazınca yazı ekleme sayfasında çıkmıyor. onu geçtim indexe yazdırdığım zaman şu şekilde tek tek yapmam gerekiyor
if ( has_post_format( 'gallery' )) {
echo '
';
echo '
';
echo '
';
echo '
echo the_ID();

Metabox ile yapılışınıda eğer anlatırsanız sevinirim hocam belki o daha az uğraştırır
Teşekkürler