Freezby adlı üyeden alıntı

Biz senelerce sitelerimizi özel olarak google a göre optimize ettik. Her olayı google a göre ayarladık. benim sitemdede %10 luk bir dilim yandexten %85 google dan :) kalan %5 zaten site müptelası. index konusunda google açık ara önde zaten onda şüphe yok. Yandex'in yayılamama sebepleri arasında ilk sıra reklam olayını hala başlatmadılar. Biz webmasterlar olarak bize faydası olmayan şeylere pek önem vermeyiz.

Örneğin acaba aramızda kaç arkadaş bing için özel optimizasyon yapıyor :) Yandexi yükseltecek olan webmasterlardır yok alışılmış yok kliçeleşmiş bunlar hikaye, Herkes sitesine Yandex'i arama motoru olarak kaydetmek için ufak bir kod koysun bütün tarayıcılar yandex'i arama motoru olarak tanımlar.

Çoğu kullanıcı tarayıcıya tıklayınca arama motoru açılsın oraya yazayım ister, sadeleştirilmiş bir yandex sayfasının google dan farklı olmayacağını düşünüyorum. İnsanlar aradığına bişekilde ulaşmak ister, bunun yandexmi googlemi olduğu çokta önemli değil :)


Tam üstüne bastın hocam ancak gönlümden geçeni söylemem gerekirse. Google amcayı çok isterim ve bir şey olursa harbiden üzülürüm. Ben daha çocuktum Google ile tanıştığımda internet varmı yok mu diye bile girerdim. Her şeyi google'den bakan bir insanım. O kadar yıllık emekleri var , bir o kadar çalışanları , bir o kadar hizmetleri. Ne biliyim bunların heba olmasını gerçekten içim el vermiyor arada bir. Oda biraz ayağını denk alsa yani işleri düzenli yapsa , mesela şu güncelleme olaylarını daha dikkatli davransa , adsense konusunda bir şeyler yapsa , Google'yi amcam beller sahip bile çıkarım :D