SyncMaster adlı üyeden alıntı

Tam üstüne bastın hocam ancak gönlümden geçeni söylemem gerekirse. Google amcayı çok isterim ve bir şey olursa harbiden üzülürüm. Ben daha çocuktum Google ile tanıştığımda internet varmı yok mu diye bile girerdim. Her şeyi google'den bakan bir insanım. O kadar yıllık emekleri var , bir o kadar çalışanları , bir o kadar hizmetleri. Ne biliyim bunların heba olmasını gerçekten içim el vermiyor arada bir. Oda biraz ayağını denk alsa yani işleri düzenli yapsa , mesela şu güncelleme olaylarını daha dikkatli davransa , adsense konusunda bir şeyler yapsa , Google'yi amcam beller sahip bile çıkarım :D


Google'sız bir internet dünyası zaten düşünülemez ki google'a birşey olacağı ihtimali % olarak matematik terimlerinde yok :) Biz sadece xxx bir firmanın google'a ciddi bir rakip olmasını istiyoruz. Emin olmalıyız ki bu sayede google daha da iyi olacaktır. Rekabetten zarar gelmez. Örneğin biz webmasterlar dan örnek verelim.

Diyelim ki biz her iddialı kelimemizde arama motorlarında kafadayız, sitemize eskisi kadar özen gösteremeyiz, her kelimede kafada olmayışımız bizi sürekli çalışmaya itiyor, sürekli güncel konular güncel haberler, özgün makaleler le sitelerimizi destekliyoruz.

Bunun bir başka varyasyonu google için geçerli, google'ı ayakta tutan şey reklam. Reklam gelirleri düşerse ;

1- Politikaları esnetir, saçma şeylerden hiçbir webmaster arkadaşımız ban yemez.
2- Bir ihtimal banlı hesapların masum olanlarına yönelik açılmalar bile olabilir, en azında 2. bir şans tanır.
3- TBM artar, arkadaşlarımız daha çok kazanır. Bunun için reklamverenlerden daha çok para alınacağını düşünmeyin aksine daha ucuz reklamlar verirler, bu artırımı google kendi komisyonundan kısarak yapar.
4- Google kendine bir çekidüzen verir bir silkelenir, zaten özenli çalışmaları var ama şu sıralar biraz dağıttılar.

Bunlar rüya değil her an gerçek olabilecek şeyler :)