Çoğu webmaster adaylarının bilinçsiz bir şekilde uyguladığı bazı SEO temelleri sonucunda maalesef google web aramaları üzerinde sıra kaybı yaşamaktadırlar. Bunların sebep olasıkları oldukça fazladır. En sık yaşanan kayıpları aşağıda tek tek özetleyeceğim.

SEO içerisinde ümitli bir şekilde, aşırı fazla seo (anti seo) uygulanılmasının doğru olduğunu zannedip ters / olumsuz sonuç alan webmaster aday sayısı oldukça fazladır. Aşağıda belirlediğimiz kaybetmeye olasılık getirecek sonuçları kendiniz bizzat bulmaya çalışın. Yaptığınız hatanın ne olduğuna bağlı eski konuma gelebilme şansınızda oldukça mümkündür. Google’de sıra kaybetmenin sebepleri ile alakalı 6 çeşitli bilgi aşağıdaki gibidir.

Algoritma Güncellemesi

Google’nin uyarlamış olduğu yeni bir algoritma sonucu bu durumda olumsuz düşüşler yaşamış olabilirsiniz. Telaş etmeyiniz.

Backlink Azalması

Genelde dikkate alınmayan bir konudur. Daha önce’den almış olduğunuz link’ler silinmiş olabilir veya link’i satın almış olduğunuz site kapalı olabilir. Bunu en iyi çözümlemenin yolu ahrefs.com üzerinden kaldırılan link’leri tarihsel olarak görebilir, durumu çözümleyebilirsiniz.

Title Değişiklikleri

Alan adınız için oluşturmuş olduğunuz anahtar kelime her ne kadar sıralamanızı değiştirmesede, hit babında belirli bir kayıplar yaşayabilirsiniz. Özellikle title konusunda, eski yapısından daha iyi faaliyet gösterecek uyarlamalar yapmamışsanız bu ciddi anlamda sıralamalardan kaybolmanıza neden olacaktır.

Anti SEO ( Black hat SEO ) Uygulanması

Bir nevi rekabete dayalı bir uygulamadır. Rakip olan arkadaşların sizi SEO babında düşürmek amacıyla yapacakları çalışmalardır. Bunu en iyi olarak Google webmaster araçları üzerinden sitenize gelen bağlantıları görüntüleyerek öğrenebilirsiniz.

Tasarım / Tema Değişiklikleri

Tasarım, tema ve css’ler SEO niteliğinde önemlidir. Daha iyi yapıya sahip olmayan değişiklikler, olumsuz sonuç almanıza neden olabilir.

Sunucu Problemleri

Sunucuların kesintiye uğraması, coğrafi bölge olarak kapalı olması, google bot’ların sunucuya ulaşamaması sıralama kayıplara neden olabilir.