Bir üniversite mezunu olarak çok sık olmasa da zaman zaman bence bu sıkıntıyı çekmişimdir. (Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunuyum) Çevremdeki insanlara bakınca daha kötü durumlara düştüklerini görebiliyorum. (Mesela Aktüerya okuyan birisini düşünün…) Bu tip bölümler teknolojinin gelişmesi ve ihtiyaçların artması ile son yıllarda yaygınlaştığı için yaşlı insanlar genellikle bu tarz bölümleri bilmiyorlar ve bölümleri söylediğimiz zaman komik diyaloglarla karşılaşıyoruz. Birde arkasından, “eeeee bitirince ne olcan?”, “4 yıllık mı?” cümleleri gelince yemede yanında yat… :) Sonuç olarak, genelde onlar anlamış gibi yapıyorlar ve sorun çözülüyor. :)
Yazımın en etkileyici bölümü ise internette çeşitli sitelerde bulduğum bu komik diyaloglar. Bu diyaloglara yazımın devamını okuyarak ulaşabilirsiniz…
Tek tercih yapıp İtalyan Dili ve Edebiyatı Bölümüne yerleşen bir arkadaşımız ananesini arıyor ve güzel haberi vermek istiyor. Fakat aldığı cevap: “Üzülme kızım o da birşeydir.”
Dış Ticaret okuyan bir arkadaşımızın diyalogu;
-Kızım sen ne oluyosun
+Dış Ticaret Amca
-Erkek mesleği ama iyi para vardır o işte…
Başka bir diyalog ise Biyoloji okuyan bir arkadaşımızın içinde bulunduğu komik durum;
-Oğlum sen ne okuyosun
+Biyoloji Teyzecim,
-Yazık değil mi oğlum hayvanları kesiyorsunuz, ayıp sizin yaptığınız !
Abi kardeş arasında geçen başka bir diyalog.
-Eeee Yasemin büyüyünce ne olucan?
+Makine ressamı abi.
-Benim yengenle bi resmimizi çizersin artık :)
+Ohaaa…!! Abi ben makine resimleri çizmek için eğitim aldım….
-Tamam işte onu çizen bizide çizer…
Biyoloji okuyan bir arkadaşımızın karşılaştığı durum ise içler acısı;
-Ne okuyon sen?
+Biyoloji.
-Ee ne iş yapıcan yani?
+Hastane laboratuvarlarında tahlil falan.
-Haaa bok tahlilcisi yani, bizde bişey okuyo diye sevinmiştik. Vay salak !
Radyo, Sinema ve Televizyon kazanan bir arkadaşımızın dedesinin mezun olunca sana televizyon dükkanı açacam demesine ne demeli ?
Arkadaşının ananesi ile Makine Mühendisliği okuyan bir arkadaşımızın diyaloğu ise daha da ilginç;
-Ne olacan sen?
+Makine Mühendisi
-Hangi makinenin mühendisi olacan? Çamaşır mı? Bulaşık mı?
kaynak göstererek alıntı yapabilirsiniz :)
KAYNAK: Üniversitede okuduğu bölümü yaşlılara anlatmakta zorluk çekenler