1-) Ben tasarımları doğaçlama yaparım. Sadece büyük proje vb. işlerde PSD tasarım kullanırım. PSD kullanılmasının sebebi photoshopta ya da diğer grafik programlarında tasarımın tamamının renk uyumu vb şeyleri hızlıca kontrol etme olasılığı oluyor. Ayrıca doğaçlama yaparken bir yerdeki grafiği vs. beğenmez iseniz değiştirmeniz daha uzun sürer. PSD ile yapmanın temel sebepleri bunlar. Tabi başka sebepleri de var (zaman vb.)

2-) Yüzde cinsinden verirseniz pencere büyüklüğüne göre şekil alacaktır. Pencereyi küçültürseniz tasarım o küçük pencereye sığar. Yani pencerenin %... 'si şeklinde olur. Ben 960px kullanırım. 960px en ideal ölçüdür. Ayrıca css sağolsun her çözünürlüğe göre ayarlanabiliyor tasarım. Yani bana göre pixel daha iyi yüzdeye göre.

3-) Hayal gücüne ve entegre edeceğin temaya kalmış. Neye dikkat edeceğin kişiden kişiye değişir.

4-) Her mobil cihazda aynı görünüp görünmediğine ve temanın temizliğine. Yani bunda da normal tasarım kuralları geçerli.

5-) Olur, sana kalmış bir şey. CSS sprite ile bütün resimler tek resim olduğu için, sadece bir kez yüklenir bu yüzden sayfa açılma hızını çok büyük oranda etkiler. Ama olmasa da bir zararı olmaz.

6-) 960px.

Son sözüm, hayal gücü, göz zevki yoksa tasarım çalıntıdan başka bir şey olmaz.