FilmlerBizden adlı üyeden alıntı

Şimdi tepki gelecek ama ne kadar çok etik davranışı düşünen insan varmış yurdumda da haberim yokmuş benim...
Naçizane fikrim;
Satarım. babalar gibi satarım hemde. parasını verdim aldım sonuçta. yapan arkadaşta bunu istemiyorsa en üst seviyede tedbirlerini almalı. gidip tasdiklettirsin, patent alsın bişeyler yapsın. onun haricinde almışsam satarım, bir allahın kuluda bunun hesabını hukuken soramaz zaten.
Öyle ioncube ile şifreleyip bırakmasın.
Farklı yerlerdede buna benzer şeyler tartışıldı. Kimisi tema yapımcılarının havadan kazandığı parayı hesapladı az kazansın dedi. Kimisi daha farklı konuştu. O havadan para kazanıyor diyen arkadaşında lafına bir yere kadar katılırım, kazanıyorsa, değer veriyorsa emeğine önlemlerini alsın. almıyorsada kimseye bunun hesabını sormasın.
Sorsan dinden imandan girerler mevzuya hemen zaten. Kul hakkından girerler başka yerden çıkarlar çoğuda.

FilmlerBizden adlı üyeden alıntı

konu karışmış gerçektende. şu yukarıdaki arkadaşa cevap vereyim.
Bu kişilerin kaçı vergi veriyor? Kaçı tasdikle çalışıyor?
Havadan kaanmaksa bir yere kadar doğru. 1 tane yapıp o da herkese aynısını satmıyor mu? oturup ayrı ayrımı yazıyor herkese?
özgün bir tema yazmışsa birisine o kişi satarsa farklı bir konu. ancak ortalık yerde konu açıp fiyat biçip 500 kişiye satabiliyorsa vergi vermiyorsa tasdiklettirmiyorsa masraflar artaak diye, o zaman alan kişide satsın.
ben vergi veerilmesine önem veririm en çokta.

esas konuya gelince.
Sanıyorum çoğu yapımcı bu durumu hoş karşılar (diye düşünüyorum)

Temayı satan kişinin vergi vermesi gerektiğini, fakat bir temayı aldığın gibi satabileceğini söylüyorsun. Üstelik anlaşma koşullarında domain'e lisanslı olduğu belirtilmesine rağmen. Temayı yapan mı kazanacak, alıp satan mı? Sorarlar adama, sen ne ayaksın kardeş?